Експертите на Тех Индустри с коментар за световните тенденции в индустриалното почистване

23.08.2019 г.6 мин.

 

Почистването на детайли и компоненти в индустрията вече се е наложило като важна стъпка в цялата производствена верига за добавяне на стойност. „Новите тенденции обаче поставят и нови предизвикателства пред почистването на индустриални части и детайли. Пример за това е тенденцията към все по-малки и по-сложни компоненти, които са с повишени изисквания за по-дълъг живот и още по-високо качество. Други фактори, които оказват пряко влияние върху индустриалното почистване, са друга група детайли с по-малък жизнен цикъл на продукта, използването на нови материали, глобализацията и съвременните технически разработки като синхронизиране на производствените процеси в съответствие с изискванията на Четвъртата индустриална революция или накратко Industry 4.0“, информираха за Инженер.bg от Тех Индустри България, специализиран доставчик на продукти, решения и услуги за индустрията.Автоматизацията навлиза все по-широко в технологичните процеси


Концепцията за автоматизация на процесите на индустриално почистване не е нова. В промишлеността вече се използват автоматични машини и съоръжения за почистване на детайли и компоненти. „Автоматизацията е интересна тенденция най-вече заради начина, по който се отразява в по-мащабен план – освен че става неизменна предпоставка за постигане на необходимото качество на чистотата, тя е и все по-достъпна за по-широк кръг от предприятия и сектори. Наред с новите роботи и машини, доставчиците разработват и иновативни решения за управление и мобилност, които позволяват на компаниите да подобрят ефективността на своите процеси и да разполагат с информация в реално време, за да работят въз основа на конкретни данни вместо на стандартни процедури“, коментираха от Тех Индустри.Стремеж към по-адаптивни системи


За да бъдат компаниите подготвени за променящите се пазарни нужди и все по-високите технически изисквания, гъвкавостта на почистващите инсталации излиза на преден план.


„Промишленият отрасъл за индустриално почистване вече проектира инсталации с висока адаптивност, възможност за постигане на различни стандарти на чистота и използва разнообразни методи за почистване, за да отговори на новите изисквания към чистотата на детайлите. Това означава инсталиране на по-ефективни ултразвукови системи, помпи за налягане и филтриращи системи, както и технически разработки, които позволяват на операторите на инсталацията да регулират параметрите на почистване в реално време“, добавиха още от българската компания.Нарастващо значение на финото и ултрафиното почистване


Изискването за компоненти, отговарящи на все по-високи стандарти за чистота, идва най-вече от области като високите технологии, микротехнологиите и електрониката. Пример за това са компонентите в системи за автономно шофиране, които са с редица изисквания за високи експлоатационни характеристики и поставят нови предизвикателства пред почистващата индустрия. „За да се премахнат замърсяванията и да се постигне необходимата степен на чистота, производителите все повече се обръщат към фини и ултрафини процеси на почистване. Наред с основния дизайн и конфигурация на почистващата инсталация (б.ред. брой пречиствателните станции и съоръженията за сушене) плюс подходяща почистваща технология (например ултразвук) и почистващите химични препарати, трябва да бъдат взети предвид също и други технически аспекти като тръбопроводи, автоматизация на конвейерите и управление на въздушния поток в инсталацията“, продължиха с коментара си от Тех Индустри.„Ние сме официален представител в България на Ecoclean – водещ световен производител на автоматизирани почистващи инсталации с представителства в Европа, Америка и Азия. Клиенти от автомобилната индустрия и техните поддоставчици, както и производители на компоненти за множество индустриални отрасли се доверяват на иновативните технологии и професионално обслужване на Ecoclean. Инсталациите на Ecoclean се отличават с повишена адаптивност, голям капацитет на зареждане и изключително лесна поддръжка, иновативно управление и способност да покрият широк спектър от приложения за грубо и фино почистване“, споделиха още от Тех Индустри.


EcoCwave е еднокамерна почистваща инсталация с препарати на водна основа. Инсталацията е разработена за фино и грубо почистване чрез потапяне на детайлите и работи под пълен вакуум.


„Специалистите на компанията осигуряват техническа консултация – от избора на подходяща инсталация, през точния почистващ препарат, до анализа на техническата чистота. Tech Industry осигурява професионално съдействие във всяка крачка от процеса по създаване на технически чисти детайли“, допълниха в заключение от Тех Индустри.


Разгледайте почистващите инсталации на Ecoclean на сайта на Тех Индустри: http://techindustrybg.com. За контакти и допълнителна информация, не се колебайте да се свържете с екипа на компанията на телефон: 032/34 25 55 или имейл: info@techindustrybg.com.


Повече информация за Тех Индустри България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Тех Индустри България, Ecoclean

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тех Индустри България ЕООД
www.techindustrybg.com