Джи Ойл Експерт: Интелигентно филтриране на охлаждащи течности с барабанна система Spring на Losma

22.06.2020 г.4 мин.

 

   

 

Италианската компания Losma е водещ производител на системи за филтриране на въздух и охлаждащи течности. „Сред нейната широка гама от филтриращи решения е иновативната самопочистваща се система от барабанен тип Spring за филтриране на охлаждащи течности с постоянен филтър от метална мрежа. Тя не използва консумативи и е подходяща за отстраняване на магнитни и немагнитни частици от използваните масла и емулсии в машините за механична обработка“, информираха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага продуктите на Losma у нас.

 

 

Филтриращата система Spring се предлага в 9 типоразмера с дебити от 25 l/min до 1000 l/min за масла и от 50 l/min до 2000 l/min за емулсии. Освен това ефективността на филтриращия барабан може да бъде настроена според изискванията на потребителя.

 

Серията Spring се различава от останалите предложения на Losma с постоянни филтри, тъй като използва метална мрежа, която се почиства с автоматичната система „Autoclean”. По този начин отпада необходимостта от консумативи и се намаляват разходите за поддръжка и изхвърляне на промишлени отпадъци. Също така спирането на машината за техническо обслужване е значително намалено благодарение на ексклузивната противотокова система за почистване на металния барабан.

 

Автоматичният процес на филтриране позволява на частиците да се отлагат върху повърхността на барабана, образувайки истинския филтриращ слой – в много приложения гореспоменатият слой може да достигне дебелина до 10-14 mm.

 

 

Серията Spring включва също версия Spring Compact, която е в състояние да обработва от 100 до 5000 l/min масло или емулсия със степен на филтриране, варираща от 15 до 100 µ, в зависимост от изискванията на потребителя.

 

„Филтриращите системи Spring са предназначени за работа само с количеството охлаждаща течност, необходимо за всяка машина. Те елиминират отлаганията на утайки и отстраняват примесни частици с различни размери. Spring Compact е специално разработена, за да отговори на всички изисквания на клиентите, като филтрира охлаждащата течност в реално време, както и в желаното количество, и я връща директно в машината. Отличителна черта на Spring Compact е липсата на сборен резервоар. По този начин е възможно да се избегнат отлагания на утайки в него“, коментираха в заключение от Джи Ойл Експерт.

 

Повече информация за Джи Ойл Експерт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източника на снимковия материал: Джи Ойл Експерт, Losma

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Джи Ойл Експерт ЕООД
http://www.goilexpert.com/index.php