Проследимостта в ХВП дава огромни пазарни предимства. Постигнете ги с индустриалните принтери на Бетелгиус

20.06.2020 г.6 мин.

 

През последните години производствените компании в хранително-вкусовата промишленост са изправени пред сериозни предизвикателства във връзка с колебанията в търсенето, променящата се култура и доверието на съвременния потребител. Ето защо въвеждането на по-голяма прозрачност в индустрията е жизненоважно за спечелването на нови клиенти и за създаване на дългосрочни отношения със съществуващите. „Високата безопасност на продукцията и стриктният контрол на качеството са задължителни и не подлежат на компромис. Тези тенденции продължават да определят технологичното развитие на предприятията от сектора“, споделиха за Инженер.bg от Бетелгиус  българска компания, специализирана в областта на първичното и вторичното кодиране, маркирането, етикетирането, опаковането и проследяването на продукти.

 

Доверието на потребителите  как да го спечелите на Ваша страна?

 

За да се сдобият с лоялността на клиента, брандовете се стремят да предоставят определена основна информация и да гарантират прозрачност по отношение на процедурите и операциите, през които преминава даден продукт, за да стигне в ръцете на потребителя. Това налага и нови технологични насоки, които изискват преосмисляне на производствените системи и възможностите им да взаимодействат с останалите елементи по цялата верига. Ключова задача с оглед осигуряване безопасността и качеството на продукцията включва осигуряването на безупречна материална, продуктова и процесна проследимост. В тази посока на помощ идват най-съвременните средства за маркиране, етикетиране, индустриална автоматизация, разчитане на баркодове, визуална инспекция, машинно зрение и т.н.

 

 

Маркирането и етикетирането в хранителната и питейната индустрия са гаранция за проследяемост по време на целия производствен цикъл - от производителя, през дистрибутора и търговеца на дребно до крайния потребител. Наличието на информация като срок на годност, партида, дата на производство, баркод, състав на продуктите, име на доставчика и други кодове, отпечатани върху храната или върху опаковката ѝ, позволяват да се осъществи качествен контрол, да се намали производството и разпространението на несъответстващи на изискванията продукти и/или на такива с незадоволително качество. Все по-често се разглежда и като инструмент за съблюдаване на законодателството. А с подходящото оборудване за изготвяне на кодове и етикети се гарантират добрите взаимоотношения по цялата верига.

 

 

„Индустриалните принтери, предлагани от фирма Бетелгиус, са подходящи за маркиране на пълната гама опаковъчни материали, използвани от производителите на храни, включително хартия, картон, стъкло, фолио, пластмасови опаковки, бутилки и дори директно върху самите хранителни продукти – като яйца или сирене. В допълнение, за правилното разчитане и анализиране на информацията, предлагаме баркод системи и решения за машинно зрение – от баркод четци и смарт камери до комплексни визуални системи“, посочиха от Бетелгиус.

 

Мастиленоструен печат за малки и големи надписи

 

Мастиленоструйни принтери за малки надписи от серия Linx 8900 и 7900 са подходящ избор за маркиране на продукти  първична и вторична опаковка. Произвеждат точни и четливи кодове и същевременно предлагат по-дълги интервали на обслужване при по-ниски разходи. Могат да печатат при високи скорости и върху почти всяка повърхност. Предлагат висока защита при работа в агресивна среда като млекопроизводството и питейната индустрия, като предлагат възможност за облачно- базиран, отдалечен контрол и управление.

 

За големи надписи и баркод приложения за вторична опаковка са подходящи принтерите с висока резолюция на ALE, които могат да маркират всякакви материали. С мастиленоструйните принтери за големи надписи е възможно да се печата едноцветно, двуцветно или в четири цвята на височина, която започва от 18 mm и достига до 576 mm.

 

 

Термотрансферен печат върху фолиа и гъвкави опаковки (TTO)

 

Технологията TTO (Thermal Transfer Overprint) е изключително подходяща за маркиране на фолиа и гъвкави опаковки. Сред основните ѝ предимства са изключително ниската себестойност на отпечатъка, както и минималните разходи за поддръжка.

 

 

Лазерно маркиране

 

Едно от предимствата на лазерните принтери е, че осигуряват бърз и рентабилен начин за поставяне на постоянни кодове върху картон, стъкло, пластмаси, метал и др., което ги превръща в оптимално решение за хранителната и питейната индустрия, а минималната текуща поддръжка и липсата на консумативи помага да се намалят общите разходи.

 

Етикетиране

 

„На специалната продуктова страница в нашия уебсайт можете да се запознате с разнообразните решения за етикетиране, които предлагаме, базирани на дългогодишния ни опит в тази област. Те включват принтери за етикети, апликатори и принтер-апликатори на етикети, индустриални етикетиращи машини и системи“, добавиха в заключение от Бетелгиус.

 

Повече информация за Бетелгиус ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Бетелгиус ООД, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бетелгиус ООД
https://betelgeus.com/bg/