Фесто Производство продължава да изпълнява плановете си за 2020 г., а през следващата ще строи нов завод до София

11.05.2020 г.4 мин.


Въпреки предизвикателствата, пред които настоящата ситуация поставя индустрията, немският концерн Festo уверено продължава да чертае хоризонти за своето бъдещо развитие у нас. Компанията анонсира плановете си за разширяване присъствието на българското дружество Фесто Производство чрез изграждане на трето предприятие в страната. Повече за бъдещата инвестиция на компанията, бихте могли да научите от управителя ѝ инж. Георги Атанасов.


 

По думите на инж. Атанасов обстоятелствата вероятно ще забавят намеренията на дружеството с половин или една година, но концернът продължава да следва стратегията си за разширяване на производствените си мощности в Източна Европа.

 

Очакванията са строителството на завода да стартира още следващата година. В новото предприятие, което ще бъде разположено близо до София, компанията ще привлече нова работна ръка, но там ще работят и специалисти от другите два завода на Фесто Производство в България, коментира инж. Атанасов.

 

Настояща картина и прогнози


С какво България привлича инвестициите на немския технологичен концерн? Според инж. Атанасов, това се дължи на географската близост със страните от Западна Европа, на малката часова разлика с тях, на традициите в техническото ни образование и др. Фесто Производство осъществява производство на компоненти за автоматизация, които изнася за страни по целия свят.

 

Фесто Производство осигурява работни места за повече от 900 специалисти, а над 60 от тях са се присъединили към екипа на компанията от средата на март до днес. Ако искате да станете част от разрастващото се семейство на българското дружество, то не пропускайте да се запознаете с актуалните свободни работни позиции в него.

 

Дружеството, което тази година отбелязва своята 30-годишнина, междувременно продължава разширението на производствените си линии и капацитет, стартира производството и на нови изделия. Инвестициите, които ще бъдат реализирани тази година, са в размер на около 22 млн лв., като част от тях са задвижени от предходните 1-2 години, добави още инж. Атанасов.

 

Бъдещето на индустрията ще бъде белязано от своеобразно разместване на индустриите и засилване на автоматизацията като превенция срещу преустановяването на производствени процеси, предвижда в заключение инж. Георги Атанасов.

 

Повече информация за Фесто Производство ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Фесто Производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
https://www.festo.com/cms/bg_bg/55737.htm