Ритбул: Решения от бъдещето на безжичната комуникация между железопътни системи с Ibex на Westermo

17.07.2020 г.6 мин.

 

 

 
Продуктовата гама Ibex на Westermo е разработена за приложения като безжична комуникация между влакови и наземни железопътни системи, безжична връзка между отделни вагони на подвижния състав, WLAN решения за обществен бордови Wi-Fi, дистанционен достъп и определяне на местоположението на транспортни средства. Това съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул, оторизиран вносител на компанията за България.„Гамата включва LTE рутери, WLAN точки за достъп, клиентски платформи и мрежови мостове, които са проектирани да гарантират надеждна високоскоростна безжична комуникация за пренос на данни в екстремни оперативни среди“, уточниха от българското дружество. „Всички модели от серията Ibex са сертифицирани в съответствие със стандарта EN 50121-4 за приложения по наземните трасетата, както и по стандарта EN 50155 за бордови приложения във влакове. Освен в железопътните приложения продуктовата гама Ibex е подходяща за внедряване и в други индустрии с тежки експлоатационни условия“, добавиха още те.


Изкачете се до ново ниво на безжичната връзка с рутерите, комбиниращи 4G LTE и WLAN


„Ibex-RT-330 и Ibex-RT-630 са разработени, за да отговорят на все по-голямото търсене за постоянна свързаност на влаковите бордови системи, с идеята да се реализират приложения като прехвърляне на данни на спирките. За целта се използва дистанционен достъп до LTE системите за поддръжка и мониторинг“, коментираха от офиса на Ритбул.Устойчива и надеждна свързаност


Мобилните LTE рутери за тежки експлоатационни условия, които са проектирани за бордовите системи на влаковете, предлагат висока производителност и лесна настройка. Те могат да бъдат използвани за настоящи и бъдещи нужди при осигуряване на непрекъсната свързаност на бордовите системи на влаковете.


„Мобилните LTE рутери поддържат хардуерно зареден VPN и поддържат най-добрите характеристики за този клас. LTE CAT12 осигурява свръхвисока скорост на прехвърляне на данни и агрегиране на носещи честоти, за да обслужва и най-взискателните спрямо честотния диапазон приложения по целия свят. Възможността за двойна SIM карта осигурява допълнителни оптимизации на производителността“, обясниха от българската компания.Рутерите Ibex осигуряват решения за бъдещето


Устройствата гарантират на потребителите актуалност с най-новите технологии и дават възможност за бъдеща надстройка до 5G. „Рутерите поддържат глобалните LTE честотни диапазони, което гарантира съответствие с всички текущи и бъдещи честоти. Конекторите M12 осигуряват устойчивост срещу вибрации във влаковете и гарантират, че тези надеждни устройства имат най-дългия възможен жизнен цикъл“, заявиха експертите от Ритбул.


Лесни за конфигуриране и използване


„Устройствата пестят време и разходи, като позволяват при подмяна на всяко едно от тях да се използва паметта на SIM картата за конфигурационни параметри. Степента на защита IP66 и широкият температурен диапазон от -40 °C до +70 °C потвърждават, че рутерите могат да бъдат инсталирани практически навсякъде, без да е необходима допълнителна защита. Уникалният слот за SIM-картата прави употребата й лесна като детска игра“, коментираха от фирмата.Здравите Ibex LTE рутери са проектирани да гарантират свързаност без прекъсване, дори в най-взискателните приложения. „За да се осигури тази непрекъсната връзка, RT 630 използва комбинация от технологиите LTE и безжичен роуминг за устойчиво поддържане на интернет връзката“, уточниха още те.


Продуктова гама от компактни WLAN и LTE устройства


Westermo предлага обширна гама от безжични точки за достъп, клиентски платформи и мрежови мостове, които са проектирани да гарантират надеждна високоскоростна безжична комуникация за пренос на данни в екстремни оперативни среди. Серията Westermo Ibex включва Ibex-RT-330, Ibex-RT-330, Ibex-RT-220, Ibex-RT-310, Ibex-RT-320, Ibex-RT-370 и Ibex-RT-610, допълнена с антена ICL-5 за връзка между вагоните.

 

 

Безжични решения за влакова комуникация


„Премахнете необходимостта от мрежови кабели. Westermo предлага пълен набор от решения за безжична комуникация при прехвърляне на данни от влаковите към наземните системи, безжични връзки между вагоните на подвижния състав, пътнически Wi-Fi приложения и дистанционен достъп през мобилната мрежа“, заявиха в заключение от Ритбул.


Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ритбул, Westermo

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/