Атикс: Leuze electronic разработи първия динамичен референтен дифузен сензор DRT 25C

13.05.2020 г.4 мин.


Производителят на оптоелектроника и системи за идентификация и пренос на данни Leuze еlectronic обяви пазарния дебют на първия по рода си динамичен референтен дифузен сензор DRT 25C. Новото устройство е специално проектирано за промишлени приложения, в които е необходима детекция на обекти върху движеща се конвейерна лента. „Динамичният сензор се отличава с широкия си работен диапазон, гарантиращ откриването на обекти с разнообразни форми и повърхности. Разполага с IO-Link интерфейс за стандартизирана комуникация и се конфигурира изключително лесно само чрез един бутон“, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма Атикс – официален представител на Leuze еlectronic у нас.


 

Специално предимство на новия динамичен референтен сензор DRT 25C за детекция на обекти върху движещ се конвейер е неговият монтаж над самата лента. Това позволява устройството да бъде насочено точно към нея, като по този начин не е необходимо инсталирането на рефлектор. „Решението е подходящо за детекция на обекти в гъвкави опаковки от фолио, например в хоризонтална форма, както и в приложения за запълване и запечатване. Доскоро този тип приложения можеха да бъдат само частично изпълнени чрез дифузни сензори“, поясниха от Атикс.


 

Технически характеристики на сензор DRT 25C:

 

 - Референтна технология и три LED светлинни зони за надеждно откриване на обекти с най-голямо разнообразие от форми и повърхности;

 - Широк работен диапазон за разстояния на лентата от 50 до 200 mm;

 - Висока честота на превключване от 750 Hz за скорости на конвейери до 2 m/s;

- Лесна конфигурация чрез един бутон;

 - IO-Link интерфейс за стандартизирана комуникация с машинното управление посредством двуканален принцип или в режим SIO;

 - Компактен корпус: 15х42.7х30 mm, позволяващ универсална употреба.

 

Новият сензор DRT 25C работи на разстояние до 200 mm върху конвейерна лента, която използва като референтна повърхност за детекция. По този начин устройството може да открива дори лъскави, плоски или частично прозрачни обекти. Чрез технологията се засичат и изделия с отвори, независимо от свойствата на изделието. Използването на подобен тип референтни сензори също така гарантира надеждно превключване, ако обектът или неговата опаковка бъдат променени – без да бъде необходима повторна конфигурация на устройството.

 

За да се гарантира оптимална производителност за всяка индустриална среда, динамичният сензор DRT 25C разполага с три различни настройки за чувствителност. Това води до съкращаване на времето за настройка на оборудването. „Новият динамичен референтен сензор на Leuze electronic е изключително гъвкаво и широко приложимо решение, гарантиращо детекцията на обекти, независимо от характеристиките на тяхната повърхност – цвят, блясък и прозрачност. Устройството гарантира надеждна работа дори в случаи, когато конвейерната лента вибрира или е замърсена“, добавиха в заключение от доказаното българско търговско дружество Атикс.


 

Повече информация за Атикс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Атикс, Leuze еlectronic, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Атикс ООД
http://www.atics.bg/