Астел: Патентована сензорна технология на C-Therm предлага бърз и лесен начин за измерване на топлопроводимост

08.01.2020 г.4 мин.

 

От създаването си през 2007 г., компанията C-Therm Technologies предлага модерни сензорни решения за научноизследователски приложения, производствени процеси и при контрол на качеството. Дружеството разполага с богата гама оборудване за термичен анализ, базирана на патентована сензорна технология. „Анализаторът TCi Thermal Conductivity е най-бързият и лесен начин за измерване на топлопроводимост, предлаган от международния разработчик. Апаратът не изисква предварително калибриране и е подходящ за анализ на всякакви видове материали – течности, пастообразни, твърди и прахообразни вещества“, коментираха пред Инженер.bg от доказаната българска фирма Астел, предлагаща продуктите на C-Therm Technologies у нас.Измервателният прибор TCi Thermal Conductivity е разработен в съответствие с изискванията на стандарта ASTM D7984 и предлага изключителна гъвкавост на работа, тъй като е подходящ както за лабораторни, така и за полеви условия. С анализатора може да извършвате изключително лесно, бързо и точно термично характеризиране на разнообразна гама от материали – твърди, течни, пастообразни и прахообразни вещества.


Инструментът не изисква от операторите предварително калибриране, както и подготовка на пробите за тест. В зависимост от приложението, анализаторът може да бъде оборудван с един или два сензора. „Времето за извършване на тест е по-малко от всеки друг апарат, който се предлага на пазара – само 5s! Tъй като заложеният метод е безразрушителен, пробата остава незасегната и може да се използва пак след извършване на анализа“, обясниха от фирма Астел.Основни технически характеристики на TCi Thermal Conductivity:


 - Бързо и точно измерване от 0 до 500 W/mK за няколко секунди;
 - Широк температурен обхват от -50 до 200 ºC (стандартна версия на сензора) с опция за разширяване на температурния обхват до 300 ºC;
 - Лесна работа;
 - Без необходимост от калибрация и пробоподготовка;
 - Неограничен размер на тествания обект;
 - Безразрушителен метод на измерване.Областите на приложение на анализатора TCi Thermal Conductivity са изключително разнообразни. Оборудването е подходящо за анализ на наноматериали, експлозиви, хидриди, топлопроводими течности, цимент и бетон, текстил, фазово променящи се материали, метали, изолации, LED осветление и др. Анализаторът може да се използва и за приложения в петролната и автомобилната промишленост, в геологията, както и във ВЕИ сектора.


Повече информация за Астел ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Астел, C-Therm Technologies

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Астел ЕООД
http://www.astelbg.com/