Integrated Micro-Electronics: „Заедно, всеки ден, пишем успешната история на компанията в България“

21.04.2017 г.6 мин.

На официална церемония в Ботевград високотехнологичната компанията Интегрейтид Микро-Електроникс България, дъщерно дружество на световния производител на електронни модули за автомобилната индустрия Integrated Micro-Electronics (IMI), отбеляза 20-та годишнина от старта на производството си в България. Юбилеят съвпадна с откриването на нови производствени мощности, разположени на площ от 8500 m2 и административна част от 2000 m2 в Ботевград. Официални гости на тържественото събитие бяха Жил Бернар, президент и главен оперативен директор на IMI, Ерик Де Кандидо, управляващ директор на IMI България, Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, както и Иван Гавалюгов, кмет на община Ботевград.


 

Инвестицията от 4 милиона евро в новите технологични и логистични мощности ще разкрие 400 нови работни места и ще даде възможност за увеличаване на продукцията на IMI България. Към момента в дружеството работят 2300 служители, а всяка от 16-те монтажни линии в българските заводи на дружеството произвежда по 170 000 висококачествени компонента на час.

 

„Радостен съм да съм тук и заедно с вас да отпразнуваме двадесетата годишнина на IMI в България. Имам всички основания да определя дейността ни тук като успешна, а присъствието и развитието ни устойчиви“, сподели по време на церемонията Ерик Де Кандидо, управляващ директор на IMI България. „Благодаря на всеки един от вас – колеги, партньори и клиенти, за огромната подкрепа през годините“, не пропусна да добави той.


 

След него думата все Жил Бернар, президент и главен оперативен директор на IMI. „За мен проектът на Integrated Micro-Electronics в България е символ на успешна история. Тук качеството на произвежданите изделия винаги е било и ще бъде на първо място. Заслугата за това е не само на мениджмънта, а на всеки един от служителите ни. Те заедно са основата, върху която градим успеха на компанията”, заяви г-н Бернар. 

 

„Избрахме България не само заради по-евтината работна ръка и някои  финансови облекчения, а главно заради традициите, които страната ви има в инженерството и автоматизацията. Ние никога не пестим от инвестиции и закупуваме най-високия клас машини, технически решения и софтуер. Невъзможно е да произвеждаш върхови неща, без да си оборудван на най-съвременно ниво и без колегите ти да бъдат горди от това, което правят. Заедно всеки ден пишем успешната история на IMI в България“, разказа още президентът на IMI.


 

На свой ред, заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов подчерта, че IMI е стратегическа компания с дългосрочни бизнес цели, която създава стабилна заетост и икономическа активност в региона и страната. „Изборът за реализацията на проекта в България може да послужи като успешен пример за останалите инвеститори, които разглеждат Югоизточна Европа като потенциална локация за установяване на нови производства“, допълни още той.

 

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, сподели за добрите резултати от съвместната работа с IMI България и също подчерта, че дружеството стои в основата на развитието на автомобилната индустрия в региона.

 

 

Официален гост на тържеството бе и Иван Гавалюгов, кмет на Община Ботевград, който сподели за изключителното значение, което има IMI България за неговите съграждани и за целия регион. „Развълнуван съм, че в малък град като Ботевград се разкрива толкова високотехнологично производство. IMI е най-големият производител в нашия регион, който диктува модела в трудовата култура и в производството. Благодаря на мениджмънта, и по-специално на г-н Бернар за това, че инвестира в Ботевград“, заяви г-н  Гавалюгов.

 

Както повелява традицията, церемонията по случай 20-та годишнина на IMI в България завърши с ритуал по разрязване на лента. Отец Михаил от Чекотинския манастир освети новата производствена и административна сграда, след което официалните участници и гостите на събитието имаха възможността да разгледа новото производство.Повече информация за Интегрейтид Микро-Електроникс България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Интегрейтид Микро-Електроникс България ЕООД
http://www.global-imi.com/