Признание за постигнатите резултати от прилагането на Lean практики в R&M България

20.01.2020 г.5 мин.

 

В последните години доста често чуваме терминa Лийн (Lean) във връзка с технологичните производствени компании, а трайното му присъствие в бъдеще е повече от сигурно. Казано накратко, Лийн е управленска философия, насочена към ускоряване на процесите в една компания, прави ги по-бързи и по-ефективни. Немалко организации у нас вече осъзнават предимствата от въвеждането на тази практика в своята дейност. Сред припозналите добавената ѝ стойност е Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) – утвърден производител на оптични компоненти. Компанията има заводи в Полша, Швейцария, Северна Америка, Южна Америка, Китай, Индия. В България стартира производствена дейност преди 8 години и от самото начало започва да прилага и развива принципите на Лийн. За този период екипът тук успява да превърне производството в България в център на компетенциите по отношение на Лийн и да се наложи като иновационен хъб за цялата международна група.


Поредното признание за постигнатите резултати от компанията е поканата и присъединяването на R&M към клуб „Лийн производство“. Какво споделиха за това от R&M пред Инженер.bg ще ви разкажем днес.

 

„Вълнуваме се, че станахме част от клуб „Лийн производство“. Благодарение на него, в България се формира общност от редица фирми – лидери в своята сфера и утвърдени на международните пазари, за които въвеждането на иновации също е с водещо значение в стратегията за развитие“, коментираха от R&M. „Целта на клуба е обмяна на ноу-хау и успешни практики, както и да позволи по-задълбоченото познаване на инструментите на Лийн производството за постигането на ефективни резултати. Това напълно съвпада с нашата политика и с посоката ни за бъдещо развитие на компанията“, допълниха от дружеството.

 

През ноември 2019 г. на територията R&M се проведе специално събитие с презентации и дискусия с лектор Тихомир Давидов – мениджър производство и глобален Лийн фасилатор в R&M. Той представи спецификите в производствения процес и въведените практики. Основното предизвикателство пред него и екипа му е, че компанията произвежда много различни продукти в малки обеми. Въпреки това многообразие, производителността е увеличена три пъти именно благодарение на Лийн. „В началото прилагахме различни инструменти от тази управленска философия, докато не разбрахме, че в основата на успеха стои развитието на хората, а не използването на инструменти. В последните три години инвестираме най-вече в развитието на хората на всички нива“, сподели г-н Тихомир Давидов.

 

Четирима служители на R&M запознаха гостите с приноса си във въвеждането на Lean практиката в дружеството и дадоха своята оценка за нивото на ефективност в хода на процеса. По време на събитието стана ясно още, че в ключовата за фирмата трансформация са били въвлечени служители от различни направления, а ръководителите на екипите са получили възможността да повишат лидерските си умения.През април 2020 г. R&M ще влезе в ролята на домакин на клуба и ще получи привилегията да представи своя опит в областта на Лийн производството. Компанията ще запознае останалите участници с организацията на внедряването, факторите за успех и какви са предизвикателствата в този процес.

 

А Инженер.bg своевременно ще ви информира за основните акценти на събитието.

 

Повече информация за Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД
www.rdm.com