Четири пъти повече регистрации в Инженерна борса! Вижте още за данните от последната ни Facebook кампания

11.05.2020 г.5 мин.

Всеки дипломиран инженер, техник или архитект мечтае за добра професионална реализация. А всеки специалист, зает с управлението на човешки ресурси, ежедневно се стреми да намери най-квалифицираните и мотивирани специалисти за екипа. От години Инженер.БГ търси пресечна точка между интересите на работодателите и на служителите чрез специализираната търсачка за инженерни кадри и технически специалисти Инженерна борса на Борса.bg. Един от инструментите, които използваме за популяризиране на обявите за работа на нашите партньори, са страниците ни в социалната мрежа Facebook, където реализираме и мащабни рекламни кампании. И тъй като основната мисия на Инженер.bg е да информира, решихме да споделим с нашите партньори – HR специалистите и читателите, резултатите от последната ни кампания. Каква е настоящата ситуация на пазара на труда в техническия сектор? Да видим какво показват данните…


  

Повишен интерес към търсенето на работни позиции в сектора

 

Най-новата ни Facebook кампания, която традиционно има за цел информира техническите специалисти за кариерните предложения на водещи технически компании, с които си партнираме, приключи миналата седмица. В съзвучие с читателския пик от последните седмици, кампанията отчете сериозно повишен интерес към търсенето на работни позиции.

 

След като анализирахме резултатите и ги сравнихме с тези от предна наша кампания от времето, непосредствено преди избухването на ситуацията с COVID-19, която е с приблизително същия бюджет, с два пъти по-голяма продължителност и със същите настройки, достигнахме до следните резултати. За два пъти по-кратко време сме достигнали до 450% повече хора, а трафикът към Инженерна борса на Борса.bg значително се е увеличил. Регистриралите се в нашата платформа специалисти, търсещи работа, са се увеличили 4 пъти.

 

Ако сте инженер, техник, строител, проектант, архитект или ИТ специалист с личен стремеж към по-добра професионална реализация и все още не сте открили мечтаната работа, регистрирайте се напълно безплатно в Инженерна борса на Борса.bg! Ние обещаваме да Ви информираме за актуалните обяви за работа и стаж от утвърдени компании. Междувременно, ако заредите Вашето CV, специалистите по Човешки ресурси и сами могат да открият мечтания кандидат във Ваше лице.

 

  

Друг интересен извод е, че мъжете преобладават в търсенето на работа. 43% са дамите с технически професии, които са потърсили заетост в сравнение с 57%  господа, които търсят ново кариерно развитие.

 

Повече от 40% от лицата, търсещи работа, са в групата 45-54 години

 

За разлика от предишни наши рекламни кампании, в които активно търсещите работа бяха предимно в групата между 35-44 години, в резултатите от тази преобладават хората от възрастовата група между 45 и 54 години, последвани съответно от групите между 35 и 44 години, 25 и 34 години и 55 и 64 години.

 

 

Или казано по друг начин, сега е времето HR специалистите да потърсят кадри за най-трудните за запълване работни позиции.

 

Търсите надежден канал, чрез който да намерите най-добрите специалисти за вашия екип? Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 755 542 или на e-mail: info.engineer.bg@gmail.com! Екипът ни ще ви изготви най-доброто персонализирано според вашите цели предложение! Очакваме ви с нетърпение! Ще се радваме да бъдем ваш доверен дългосрочен партньор!

 

Екипът на Инженер.bg Ви желае успех, независимо от коя страна на монетата се намирате! 

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg, pixabay.com