Мари-Бентц: Платформени везни IFT Easy-Touch на KERN с интуитивен начин за претегляне

19.06.2020 г.5 мин.

   

 

Платформените везни IFT, предлагани под търговската марка KERN, са производство на доказания немски производител на прецизни везни Kern & Sohn. Те се отличават с иновативна концепция със сензорен екран и възможност за многоезично опериране (DE, GB, FR, IT, ES, PT, NL, FI, PL, RUS, SE и CZ). Също така лесно могат да се използват веднага, дори от неопитни потребители. „За професионалистите везните осигуряват удобни функции, които позволяват висока степен на индивидуализация, и по този начин правят операциите по претегляне значително по-лесни и по-бързи“, коментираха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, изключителен представител и сервиз на електронни броячни везни и броячни теглови системи на KERN за България.

 

 

„Голямата памет, например за основните данни при каталогизиране на артикулите, данните от претеглянето и т.н., превръща везните IFT в оптимално решение при работа с разнообразна гама от стоки или когато има строги изисквания за съхранение на документация“, допълниха от доказаната българска компания.


Благодарение на сериозните комуникационни възможности, везните лесно могат да се свържат с четци за баркодове за разпознаване на артикулите, USB портове за съхранение на данни или прехвърляне на данни към компютри и мрежи с помощта на сериен порт RS232 или USB порт. Това означава, че платформените везни IFT могат да бъдат използвани в много приложения на концепцията Industry 4.0.

 

 

Удобно претегляне на съставките в рецепта


Стандартната употреба включва директно въвеждане на рецептурните съставки в грамове или проценти, докато при професионална употреба се извикват всички елементи от базата данни със съответната допълнителна информация, като задължителната стойност, допустими отклонения, име и тегло на контейнера. „Това означава изключително бърза последователност при претеглянето на съставките на рецептата: избирате рецепта, претегляте и готово“, заявиха от Мари-Бентц.


„Когато се дозират отделните съставки на рецепта, устройството дава графична информация в помощ на потребителя. Колона в лявата страна на екрана ви позволява само с един поглед да видите, кои съставки вече са претеглени“, поясниха от доказаната българска компания.


Мултиплициращата функция позволява с натискането на бутон рецептите и техните съставки да се повтарят по желание, което е добро решение при опаковането в по-големи контейнери, насипни опаковки и т.н.


Претеглящата платформа на везната е плоча от неръждаема стомана със стоманена боядисана основа, тензодатчик от алуминий със силиконово покритие и степен на защита от прах и вода IP65.Платформените везни IFT предлагат удобна функция за броене на елементи

 

Стандартното използване включва директно въвеждане на референтно количество или референтно тегло. При професионална употреба е възможно извикване от базата данни на елементите, които трябва да бъдат преброени със съответната допълнителна информация за единично тегло, име, референтно количество, тегло на контейнера и допустими отклонения. „Това означава бърза последователност на операцията по преброяване: избор на артикул, преброяване и готово“, допълниха от Мари-Бентц.


Функцията за напълване до определена стойност дава възможност за предварително програмиране на необходимото количество или тегло, например за контролно претегляне.

 

 

Везните осигуряват удобно претегляне с диапазон на отклонението

 

„При стандартното използване се въвеждат директно допустимите отклонение в грамове или проценти. При професионална употреба артикулите се извикват от базата данни със съответната допълнителна информация, като единично тегло, име, референтно количество, тара тегло на контейнера, допустими отклонения. Това осигурява бърза последователност на операциите по порциониране, дозиране или сортиране, включително избор на артикул, поставяне и проверка“, заявиха в заключение от българската производствена, инженерингова и търговска компания.


Повече информация за Мари-Бентц, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мари-Бентц, KERN

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мари-Бентц
http://www.marie-bentz.com/index.php