Вертикалният карусел Kardex Remstar Megamat RS от Стам Лтд автоматизира логистиката на товари със средно тегло

22.05.2020 г.6 мин.


Автоматизираният вертикален карусел Kardex Remstar Megamat RS функционира като патерностер и работи на принципа „Стоката до човека“. Пригоден е за стоки с висока честота на достъпа и е оптимално решение за товари със средно тегло. „Megamat RS е сред решенията ни, които осигуряват бърз и прецизен достъп до съхраняваните стоки, и е особено подходящ за честодостъпни артикули. Той автоматично пренася правилната тава до отвора за достъп по най-краткия възможен път“, поясниха за Инженер.bg от фирма Стам Лтд, утвърдена българска компания, която извършва консултации, проектиране и инженеринг на сложна автоматизация и механизирани складове.


 

Kardex Remstar Megamat RS 180 – ефикасно складиране и бързо комисиниране на по-леки стоки:

 

 - Kardex Remstar Megamat RS 180 се използва главно в хотелиерството и в медицината, в производството на автомобили и машиностроенето, както и в електрониката;

 - Каруселът е изключително подходящ за текстилни стоки или малки артикули в контейнери, различни компоненти, авточасти и инструменти;

 - Всяка отделна тава може да бъде натоварена с до 350 kg.

 


Kardex Remstar Megamat RS 650 оптимално решение за по-тежки товари:

 

 - Възможност за интегриране на системата в производствения процес;

 - Може да се използва и като междинно звено за полуготови продукти;

 - Приложение като буфер за съхранение между различни фази в производството или съхранението;

 - Всяка тава може да бъде натоварена с до 650 kg.

 

Оптимален дизайн и висока рентабилност чрез специална енергоспестяваща технология

 

Дизайнът на Megamat RS е ориентиран към максимално пространство за съхранение при минимална площ. „Той улеснява работните процеси и значително повишава производителността. Може лесно да бъде инсталиран като свободно стоящ вертикален карусел или интегриран в сграда на няколко етажа, да се използва като самостоятелно решение или да се свърже към мрежова система, като по този начин осигурява по-висока ефективност, гъвкавост и индивидуалност. Достига до височина от 10 m с повече от един отвор за достъп“, поясниха от фирма Стам Лтд.


 

„Благодарение на доброто взаимодействие между електродвигателя, високоефективната трансмисия и прецизно калибрирания честотен преобразувател, Megamat RS изразходва до 40% по-малко енергия, като значително намалява разходите за поддръжка (TCO)“, обясниха от българската компания.

 

Система за управление Logicontrol® и постоянна оптимизация на пространството за съхранение

 

Мегамат RS е оборудван със система за управление Logicontrol®, която осигурява лесен начин за навлизане в света на софтуерното управление на складовете, без допълнителни разходи за хардуер.

 

„Управлението на всички места за съхранение, артикули и складирани стоки се извършва лесно и достъпно за служителите. Така вече е възможно и собствениците на малки складове с по-ниска степен на сложност или автоматизация да оптимизират материалния поток в тях“, подчертаха от Стам Лтд.


 

С функцията „задвижване и преглед“ системата може да работи и без софтуер за управление на склад.

 

Чрез опционално използване на софтуера Kardex Remstar Power Pick® Global или други системи за управление на склад, е възможно постоянно оптимизиране на пространствата за съхранение. Поръчките преминават безопасно, бързо и точно, като в същото време се подготвят за доставка.

 

Директни и бизнес ползи от инсталирането на Megamat RS:

 

 - Организация и оптимизация – до 60% повече пространство за съхранение;

 - Различна конфигурация на съхраняваните артикули – в тави, кутии, пликове или кашони;

 - Увеличено пространство за складиране, благодарение на плътното използване на вертикалното пространство;

 - Може да бъде инсталиран като индивидуален модул или като интегрирана система от няколко модула.

 - Висока скорост на всеки работен цикъл – бърз и точен достъп до необходимия артикул;

 - Увеличена производителност;

 - Технология, която пести енергия и време;

 - Може значително да намали единичната производствена цена на всеки произведен/съхранен продукт.


 

Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Стам Лтд

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Стам Лтд ООД
http://stamh.com/bg/