БиблиотекаТермопомпени системи

Осигурете точното количество вода за всички отоплителни и охлаждащи елементи в системата с вентили PIQCV от Belimo

3 мин.


Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от българското дружество Белимо България.


„PIQCV, или Pressure Independent Quick Control Valve, са независими от налягането регулиращи вентили, които поддържат оптималното количество вода за всички отоплителни и охлаждащи елементи в системата. По този начин може да се поддържа различна температура в отделните помещения на сградата, без това да понижава ефективността“, посочиха от Белимо България. Освен това, вентилите от гамата осигуряват висока ефективност, благодарение на изискванията за поддържане на малко диференциално налягане.


Ето и още от доказаните им предимства на регулиращи вентили PIQCV:

 - Улеснено проектиране, дължащо се на бързият и надежден избор на вентил;

 - Автоматично поддържане на постоянен хидравличен баланс;

 - Гъвкави и разнообразни опции за инсталация, благодарение на компактната конструкция;

 - Намалени разходите за материали и инсталация.PIQCV са подходящи за вентилаторни конвектори, таванни климатични системи и др., като същевременно оптимизират работата на помпата. Вентилите се предлагат във вариант с изходи за измерване, като бързо и лесно може да се настрои налягане в интервала от 16 до 350 kPa.


„Серията Belimo ZoneTight™ обхваща плътно затварящи зонови вентили с компактна конструкция, което позволява те да се монтират в ограничени по размер пространства. Устройствата са разработени на базата на технологията на сферичните профилирани регулиращи вентили, която се е доказала милиони пъти във времето“, коментираха в заключение от българското дружество на производителя.


Повече информация за Белимо България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Белимо България, Belimo

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019