БиблиотекаТермопомпени системи

С гамата Flexline на Danfoss можете да проектирате още по-ефективни термпопомпени системи за индустрията

3 мин.


 

 Термопомпите се налагат като ефективно и важно решение, когато става дума за отопление в индустриалния сектор, било то от централни системи, остатъчна топлина от индустриалните процеси или възобновяеми източници на енергия. Ето защо международният лидер в разработката и производството на ОВК продукти и цялостни системи Danfoss поддържа широко портфолио от решения, предназначени специално за термопомпени системи. Какво още научи Инженер.bg по темата от специалистите на българското дружество Данфосс, сегмент Отопление, ще ви разкажем днес.


„Повторното използване на технологичната енергия за отопление на помещения и за производство на битова гореща вода е атрактивен пряк път за постигането на значителни икономии на енергия и устойчиво бъдеще. В този контекст, Danfoss развива продуктовата линия Flexline™, с която да отрази глобалната нужда от енергийно-ефективни решения“, посочиха от компанията.

 

Danfoss предлага цялостна гама от компоненти, с помощта на които да проектирате и експлоатирате още по-ефективни системи за термопомпи в индустриални приложения, а сред основните предимства на продуктите са:

 - Намалена консумация на енергия;

 - Хладилни агенти с оптимизирано влияние върху околната среда и нисък GWP (Global warming potential – потенциал за глобално затопляне);

 - Намалени разходи, кратко време за изплащане на инвестицията;

 - Лесно обслужване.


„Линията Flexline ™ е синоним на гъвкавост. На базата на модулната концепция на конструкцията можете лесно да променяте функцията на клапана. Всеки продукт се отличава с различни предимства, включително лесен избор, монтаж и поддръжка“, поясниха от Данфосс, сегмент Отопление.


Гамата Flexline™ включва:

 - SVL: серия спирателни, регулиращи, възвратни и контролни вентили;

 - ICV: серия контролни вентили;

 - Комплексна вентилна станция ICF Flexline™.


Датският производител е един от лидерите в производството на елементи за отоплителни, вентилационни и климатични инсталации, а историята му датира от далечната 1933 г. Днес служителите на Danfoss по целия свят са общо 28 000, а компанията не спира да въвежда иновации на пазара.


Повече информация за Данфосс ЕООД, сегмент Отопление, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Danfoss, Данфосс България, сегмент Отопление

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019