БиблиотекаТермопомпени системи

Термопомпа и газов кондензен котел в един корпус? Това е хибридната термопомпа Alezio G Hybrid от Рувекс

4 мин.


Пореден модел ефективна термопомпа представи утвърдената българска фирма Рувекс пред Инженер.bg! Alezio G Hybrid е гама от инверторни термопомпи въздух-вода на френския производител De Dietrich. Те включват външен модул, вътрешен хидравличен модул, стенен кондензен газов котел от тип Naneo, работещ на природен газ, и контролен панел Inicontrol 2. „Хибридната термопомпа комбинира енергийните качества на термопомпа и газов кондензен котел с цел оптимизиране на енергийната ефективност“, заявиха от Рувекс пред Инженер.bg.Що за уред е хибридната термопомпа?


Извличайки енергия от въздуха, хибридната термопомпа използва оптимална комбинация от възобновяеми и традиционни енергийни източници за отопление и производство на битова гореща вода. При работа в режим на термопомпа, системата се захранва от възобновяема енергия, извлечена от въздуха, и може да постигне енергийна ефективност, достигаща до клас A ++.


Ето и техническите характеристики на Alezio G Hybrid:

 - Мощност: от 6.1 до 35.7 kW в зависимост от модела;

 - Минимална температура на работа: -20 °C;

 - Коефициент на преобразуване (COP): от 4.05 до 4.53 при температура на външния въздух +7 °C/+ 35 °C;

 - Коефициент на енергийна ефективност (EER): от 3.99 до 4.83 при температура +35°С/+18°С.


С ширина от 370 mm и дълбочина от 530 mm, Alezio G Hybrid е изключително компактно решение, което изисква минимално място за монтаж, тъй като всички компоненти за инсталацията са интегрирани във вътрешния хидравличен модул. При това тази термопомпа се отличава с ниски нива на шум“, подчертаха от Рувекс.


Моделът е подходящ както при подмяна на стари котли, така и при изграждане на нови инсталации. Безпроблемно може да се включва към съществуващите инсталации с радиатори или подово отопление, като по този начин можете да се възползвате от енергийната ефективност на термопомпа, без да се налага да подменяте цялата система.Какви са основните предимства на Alezio G Hybrid?


„Alezio G Hybrid автоматично превключва между работата на термопомпа, газов котел или хибриден режим, като базов критерии за ефективност е икономичността. Уредът постига ниски текущи разходи за битова гореща вода в сравнение с обикновените газови котли, а домът Ви се отоплява с до 60% възобновяема енергия“, поясниха от българската компания.


Термопомпата се монтира бързо и лесно. Същевременно хибридният модел работи и за опазване на околната среда, като отделя по-ниски емисии на CO2 в сравнение с котел и намалява потреблението на електроенергия през зимата.


Повече информация за Рувекс АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Рувекс, De Dietrich

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019