БиблиотекаТермопомпени системи

Овентроп: Експлоатирайте Вашата термопомпена система още по-лесно със свързващите групи на Oventrop

4 мин.


Сами по себе си термопомпите представляват решения с външно и с вътрешно тяло, благодарение на които е възможно създаването на ефективно отопление и битова гореща вода. Нека не забравяме обаче, че за да бъдат те присъединени към сградните инсталации, е необходимо допълнително оборудване, което също трябва да ни гарантира надеждност и безопасност. Ето защо днес обръщаме внимание именно на тези продукти, и по-специално на свързващите групи за отоплителен кръг и за буферен резервоар на Oventrop. Ето какво разказаха от българския офис на производителя пред Инженер.bg.„За да спести време и разходи на потребителите, Oventrop разработи специални свързващи групи за термопомпи в два варианта – за присъединяване към отоплителния кръг и към буферен резервоар. Предварително сглобената система прави инсталацията изключително лесна, а висококачествените материали осигуряват надежднo уплътнение и добра изолация“, обясниха от Овентроп.


Групата за свързване на термопомпа с буферен съд се състои от два сферични клапана за изолация на отоплителния кръг, два термометъра, интегрирани в устройствата за показване на дебит и температура, един клапан за изолация на помпата по време на нейната смяна, две дъги за връзка към буферния резервоар, комплект за свързване на мембранен разширителен съд и топлоизолация на цялата конструкция.


„Станцията позволява изолиране на отоплителната верига и подмяна на помпата, докато системата е под налягане. По същия начин групата за свързване с отоплителния кръг дава възможност да се изолират подаващия и връщащия кръг, като разликата в конструкцията е, че вместо връзки за буферния съд има фланцова тръба с възвратен клапан“, посочиха от Овентроп.За присъединителните групи са използвани следните материали:

 - Клапани и фитинги: Месинг;

 - Фланцова тръба: Мед;

 - Уплътнения: EPDM;

 - Тяло на помпата: Чугун;

 - Изолация: EPP (експандиран полипропилен).


Технически данни на свързващи групи за термопомпи:

 - Размер: DN 25;

 - Макс. работно налягане: 10 bar (PN 10);

 - Макс. работна температура: 95 °C;

 - Контролен клапан за налягане при отваряне: 20 mbar;

 - kvs стойност: 7.4.


„Тези решения са подходящи за неагресивни течности, например вода и гликолови смеси съгласно VDI 2035, но не са предназначени за пара, мазни и агресивни течности“, уточниха още в заключение от Овентроп.Повече информация за Овентроп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Oventrop,  Овентроп

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019