Индуматик: Новата центробежна помпа серия CF-S на Flowrox – интелигентна, ефективна и с дълъг живот

11.11.2019 г.4 мин.

 

Финландската компания Flowrox, специализирана в развоя и производството на технологии за контрол на поток, филтрация, екологични решения и продукти за индустриална автоматизация разшири продуктовата си гама с нова центробежна помпа CF-S. „Flowrox CF-S е предназначена за непрекъснато изпомпване на изключително абразивни флуиди и суспензии с голяма плътност. Износоустойчивите ѝ компоненти са проектирани и изработени от материали, които да издържат и на най-тежките експлоатационни условия“, информираха за Инженер.bg от фирма Индуматик, официален представител на Flowrox за България.


Хоризонталната центробежна помпа CF-S е първата от серия висококачествени центробежни помпи, които Flowrox пуска на пазара. „Помпите CF-S са отлично решение в качеството им на трансферни помпи за дробилки, хидроциклони, за обработка на минерали, в хвостови хранилища, при преработка на захар и в редица други промишлени приложения“, допълниха от фирма Индуматик.


Оптималният режим на помпите включва работа с дебити от 2.3 m3/h до над 4000 m3/h, като само една помпа CF-S може да достигне напор от над 76 m и да осигури оптимално съотношение ефективност/износване. Конструкцията на помпата се характеризира с разделен корпус и включва различни варианти на използвания материал за покритие, който да осигури оптималното й функциониране.


Flowrox Digital Services са опционални функции за работа на помпата в среда на Индустриален интернет на нещата, IIoT, които увеличават производителността на помпите Flowrox CF-S чрез оптимизация на работата им и онлайн прогнозна поддръжка.


Базова конфигурация на центробежните помпи CF-S


Хидравлична работна зона


Всички модели се предлагат с работни колела от еластомер и хромирана сплав.


Параметри на лагерните възлиЛагерните възли са с лабиринтни уплътнения и смазване с консистентна смазка. Отличават се с удължен живот на лагерите. В конструкцията на помпите се използват висококачествени конусно-ролкови и ролкови лагери на утвърдени производители.


„Продуктите, произвеждани от Flowrox, намират приложение в различни индустрии, например в миннодобивната промишленост - метални и неметални полезни изкопаеми, металургията, енергетиката, целулозно-хартиената индустрия, в решения за опазване на околната среда, както и в циментовата индустрия. Клиентите, които се доверяват на Flowrox, получават висококачествени продукти, характеризиращи се с дългът експлоатационен живот и ниски разходи за поддръжка“, коментираха в заключение от Индуматик.


Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Индуматик, Flowrox

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Индуматик ООД
http://www.indumatic.com/