ИВД Инженеринг: В портфолиото на Ingersoll Rand ще намерите компресора, който ще осигури точно необходимата Ви мощност

23.07.2020 г.6 мин.


Няма значение дали стартирате бизнес сега, или се нуждаете от разширяване на производствените Ви мощности, компанията Ingersoll Rand предлага различни решения, които ще осигурят необходимото количество сгъстен въздух точно за Вашето приложение. „Като оторизиран представител на Ingersoll Rand за България, ние ще Ви предложим подходящия компресор независимо дали е бутален или ротационен, дали се нуждаете от предварителна обработка на въздуха, или пък от оригинални резервни части за Вашите компресори“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ИВД Инженеринг.


Бутални въздушни компресори

 

Ingersoll Rand произвежда едностъпални и двустъпални бутални компресори. Едностъпалните компресори постигат крайното налягане само с един ход, като обикновено се използват за налягане между 4.83 bar и 6.21 bar (б.ред. максимално налягане до 9.31 bar). Двустъпалните модели компресират въздуха в първата степен до междинно налягане, охлаждат въздуха чрез вътрешен топлообменник и във втората степен компресират въздуха до крайното налягане. Двустъпалните компресори са по-ефективни и се използват обикновено за налягане над 6.89 bar (б.ред. максимално налягане до 12.07 bar).


Ротационни въздушни компресори

 

Когато търсите компресор, който да пести място и средства, трябва да помислите за инвестиция в ротационен винтов компресор. „Тези компресори могат да се справят със задачи, които изискват по-голямо налягане от това, което могат да Ви предложат възвратно-постъпателните компресори. С ротационните винтови компресори потребителите постигнат нива на налягането от 6.89 bar до 13.79 bar. Освен че осигуряват високо налягане, те спестяват до 80% от цената за инсталация на оборудване за индивидуално пречистване на въздуха“, поясниха от ИВД Инженеринг.


Ротационните въздушни компресори се предлагат с изсушител, контролен панел, маслоотделител, двойни филтри (с общо предназначение и висока ефективност) и система за дрениране на кондензата.


Обработка на въздуха и въздухоподаване


„Ако трябва да бъдем честни, автомобилните сервизи не са най-чистото място. Постоянното наличие на прах във въздуха и използването на различни масла допринасят за влошеното му качество. Наличието на прахови частици, маслени и водни капчици в околния въздух само кара компресорът да работи по-трудно, повишавайки разходите за енергия“, допълниха от ИВД Инженеринг.


Филтриране на въздуха


Коасцелиращите въздушни филтри на Ingersoll Rand намаляват разходите за електроенергия и предпазват компресорите и оборудването от вредни замърсители, като ефективно премахват твърдите частици, водните и маслените аерозоли от сгъстения въздух.

 

Изсушители за сгъстен въздух


„Знаете ли, че в рамките само на един летен месец трябва да отстраните най-малко 680 l нежелана влага в системата за сгъстен въздух поради високите температури? Влагата нанася тежки поражения върху Вашето оборудване, което от своя страна води до непланирани престои. Инсталирането на хладилни изсушители към системата за сгъстен въздух ще почисти Вашите въздухопроводи и ще осигури ефективност на операциите Ви“, коментираха от българската компания доставчик на оборудването. Хладилният изсушител е стандартният избор, ако търсите решение, което не изисква честа поддръжка.

 

Оригинални резервни части

 

Когато става въпрос за промишлено производство, използването на оригинални резервни части от производителя на оборудването (OEM) е най-добрият избор на оператора за поддържане на максимална надеждност и производителност. „Неоригиналните части могат да
предизвикат ненужно износване на оборудването, което да доведе до престой и по-високи експлоатационни разходи. Ако искате да защитите инвестицията във Вашето оборудване, не забравяйте да инвестирате и в качествени резервни части, за да го поддържате в добро състояние“, заявиха от ИВД Инженеринг. „Ingersoll Rand разполага с пълна оферта за поддръжка и OEM качество на части за компресорите като смазочни материали, комплекти за поддръжка, резервни части, поддръжка на филтрите и отвеждането на кондензата, за да осигури нормална сервизна дейност“, допълниха от българската компания.

 

Повече информация за ИВД Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ИВД Инженеринг, Ingersoll Rand

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ИВД Инженеринг ООД
http://ivdengineering.com