БИГ процес контрол: Съпротивителни термометри със заварени фланци 54- WFL от Günther

15.11.2019 г.3 мин.

В съвременните индустриални приложения за измерване на температурата на флуидите се използват предимно термосъпротивления със сензор под формата на чип. Предимства на този тип термометри пред конвенционалните сензори са малките размери, затворената конструкция, краткото време за реакция, устойчивостта на високи температури и на химически и механични въздействия, както и дългият им експлоатационен живот и стабилност.


Съпротивителните термометри със заварен фланец от серия 54-WFL на доказаната немска компания Günther GmbH. се използват за измерване на температурата в газообразни и течни среди, например въздух, пара, вода или масла. „Те се характеризират със заварен към защитната тръба фланец в съответствие с изискванията на DIN EN 1092. Благодарение на това конструктивно решение се осигурява херметичо свързване на термосъпротивлението (или датчика) към различни инсталации високо и ниско налягане, например в енергетиката“, съобщиха за Инженер.bg от българската инженерингова фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на компанията Günther.


Защитните корпуси и заварените фланци по възможност трябва да бъдат от един и същ материал. В условия, които изискват бързо регистриране на резки промени в температурата, се препоръчва използването на защитни тръби със скосен връх.  В специални приложения, изискващи изключителна прецизност, продължителна надеждна работа и т.н. се препоръчва използването на съпротивителни термометри с по-малък толеранс отклонения. Съпротивленията и граничните отклонения на съпротивителните термометри на Günther съответстват на строгите изисквания на DIN EN 60751.


Термометрите 54-WFL се предлагат също и в ATEX изпълнение.„Серията 54-WFL със заварени фланци се използва при рециклиране/изгаряне на отпадъци, в машиностроенето и строителството, в автомобилната и химическата промишленост, в енергетиката, в лаборатории и мн.др.“, коментираха в заключение от БИГ процес контрол.


Повече информация за БИГ процес контрол ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: БИГ процес контрол, Günther

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

БИГ процес контрол ЕООД
www.bigprocont.com