Леярната Steinschen на Bosch Rexroth се отоплява с лъчисти нагреватели на Schwank повече от 40 години

27.03.2013 г.3 мин.

Днес компанията Bosch Rexroth е позната по целия свят със своите модерни и ефективни технически решения. Познанията и компетенциите на нейните инженери се свързват с водещи технологии, прилагани в електрическите задвижвания и в системите за управление, в сферата на механиката, в хидравличните и в пневматичните системи и електрониката. Сред най-значимите структурни придобивания на компанията е присъединяването на леярната  Steinschen през далечната 1850 г. Към днешна дата тя е една от най-модерните в света, категорични са от Bosch-Rexroth.


Условията на работа в леярната са екстремни

Независимо от факта колко дълго е в експлоатация, ежедневието във всяка леярна се отличава с екстремни условия на работа. При функционирането си пещите излъчват огромно количество топлина, вентилаторите работят на пълни обороти, а в допълнение към това въздушният обем на сградите е много голям. В производствените зони се натрупва  метален прах 24 часа на ден, 7 работни дни в седмицата. Именно това е причината отоплителните инсталации в леярните да работят при най-тежките възможни производствени условия.

През 1970 г. специалистите на Rexroth започват да търсят отоплителни уреди, които да издържат на екстремните условия в леярната и същевременно да работят сигурно и надеждно, да са ефикасни, икономични и лесни за поддръжка.  Избрани са


лъчистите нагреватели на Schwank

прилагани широко в металообработващата индустрия, на които много корпорации, сред които Arcelor Mittal, Thyssen Krupp, Salzgitter и Corus, вече са се доверявали.

Към днешна дата лъчистите нагреватели на Schwank се оценяват високо от Били Фридрих, директор на звеното за поддръжка и сервиз в Bosch-Rexroth. Според него те са изключително надеждни и ефективни. „Уредите, внедрени през 1970 г. и днес са в експлоатация, доказвайки че са едни от най-здравите и подходящи за индустриални приложения. Отличават се с минимална нужда от поддръжка, в продължение на повече от 40 години са в непрекъсната експлоатация, непроницаеми за прах и мръсотия. Безпроблемната им работа за толкова дълъг период от време доказва, че решението за тяхното инсталиране в леярната е било правилно“, коментира г-н Фридрих.


На българския пазар техниката на Scwank се предлага от фирма Ви Ей Си България, а на Bosch Rexroth – от фирма БР Техника.


Източник на снимков материал: Scwank, Bosch-Rexroth

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бюро за Развитие Техника ЕООД
www.brtechnika.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
www.vacbulgaria.com