Филкаб Солар изгради трифазна фотоволтаична система за фамилна къща с надеждни инвертори SMA Sunny Island 6.0H

15.05.2020 г.5 мин.

   


Внедряването на комплексни решения в областта на възобновяемите енергийни източници е основна дейност на доказаното българско дружество Филкаб Солар. Използвайки продукти само на утвърдени международни производители, компанията вече разполага с богато портфолио от референтни проекти. „Сред тях е инсталирането на трифазна фотоволтаична (PV) система в еднофамилна къща за собствена консумация с 11.04 kWp мощност и възможност за резервиране на захранването. В решението сме заложили високоефективни инвертори Sunny Tripower и Sunny Island на доказания глобален разработчик на PV системи SMA“, информираха за Инженер.bg от Филкаб Солар.


 

Успешно реализираният проект на българскта фирма включва PV панели Hanwha Q Cells Q.Pro-G2 240 Wp в комбинация с 48 акумулаторни батерии SunLight OPzV 800Ah 2V. Филкаб Солар изгражда фотофолтаичната система, която е с инсталирана мощност от 11.04 kWp, с един инвертор SMA Sunny Tripower 9000TL-20, както и три инвертора SMA Sunny Island 6.0H. Като допълнение към решението българската компания инсталира и автоматично превключващо табло, собствено производство.


 

Sunny Island 6.0H – надеждно универсално решение за вашата PV система

 

Благодарение на своите технически характеристики, използваният от Филкаб Солар инвертор за батерии Sunny Island 6.0H може да поддържа широк спектър от инсталации – както автономни, така и свързани към мрежата системи. Посредством интегрирания уеб интерфейс и стандартните WLAN и Ethernet, потребитеите имат възможност лесно да конфигурират и следят работата на инвертора чрез смартфон или таблет. „Основен елемент на Sunny Island 6.0H е гъвкавата система за съхранение на енергия, чрез която инверторът може временно да съхранява генерираната енергия, като по този начин тя бъде използвана денонощно“, обясниха от Филкаб Солар.


 

Технически характеристики на инвертор SMA Sunny Island 6.0H:


 - Гаранция: 5 години;

 - AC захранване: 1/N/PE; 230 V;

 - Обхват на AC напрежението: 202 V... 253 V;

 - Номинална честота на мрежата: 50 Hz;

 - Фази на захранване/свързване: 1/1;

 - Максимална ефективност: 96.0 %;

 - Температурен обхват: -25 °C... +60 °C;

 - IP клас на защита: IP54;

 - Номинална AC мощност: 4 600 W;

 - AC мощност за 30 min: 6000 W;

 - AC мощност за 5 min: 6800 W;

 - AC мощност за 3 s: 11 000 W;

 - Номинален изходящ ток: 20 A;

 - Пиков изходящ ток: 120 A;

 - Номинално напрежение на батериите: 48 V;

 - Обхват на напрежение на батериите: 41 V... 63 V;

 - Мултифункционално реле: 2бр.;

 - Размери (ширина, дълбочина, височина): 467 х 242 х 612 mm;

 - Тегло: 63 kg.

 

Освен стандартния модел на SMA Sunny Island 6.0H, потребителите могат да изберат и допълнителни екстри към оборудването, сред които включване на CAN комуникация, външен температурен сензор и 1GB SD карта памет. Не на последно място инверторите на SMA предлагат възможност за паралелно и трифазно свързване, както и за свързване в мултиклъстер.


 

Високият клас на защита, широкият температурен диапазон и големият капацитет на претоварване на инвертора осигуряват сигурността и надеждността, необходими при захранването на домове извън мрежата. Интелигентното управление на натоварването и енергията поддържа работата на системата, дори в критични ситуации“, допълниха в заключение от доказаното българско дружество.

 

Повече информация за Филкаб Солар ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Филкаб Солар, SMA

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Филкаб Солар ООД
http://www.filkab.solar/bg/