Една от най-големите покривни фотоволтаични централи в България до дни ще заработи върху покрива на Трейс Ипома

30.07.2020 г.3 мин.


Трейс Ипома продължава с реализацията на своите планове за енергийна ефективност и независимост. Доказателство за това е сключеният договор с ЧЕЗ ЕСКО България за цялостно изпълнение на фотоволтаична централа за собствено потребление с инсталирана мощност 750 kWp. Тя е монтирана върху покрива на съществуваща сграда на Трейс Ипома в столицата. Решението за изпълнението на проекта е взето, след като ЧЕЗ ЕСКО България, в сътрудничество с ЧЕЗ Трейд България, обсъжда и установява нуждите на фирмата във връзка с изграждане и въвеждане в експлоатация на фотоволтаичната централа. Вижте какво още научи Инженер.bg по темата.


 

Трейс Ипома е сред водещите производители на твърди опаковки и опаковъчни решения от пластмаса в Югоизточна Европа, а продуктите на българското предприятие намират приложение в сектори като хранително-вкусова промишленост, строителство, селско стопанство, медицина, автомобилостроене и др. Компанията, която е клиент на ЧЕЗ Трейд България на свободния пазар, разширява сътрудничеството си с ЧЕЗ Груп, като възлага цялостното изпълнение на енергийно-ефективния проект на ЧЕЗ ЕСКО България.


„Строително-монтажните дейности по изграждането на централата приключиха и до броени дни фотоволтаичната система ще бъде пусната в действие. След въвеждане на системата в експлоатация ще оптимизираме потреблението на електроенергия с около 900 MWh на година, намалявайки съществено енергийните си разходи“, обясниха от компанията.


Трейс Ипома осигурява атрактивни възможности за професионално развитие. Следете актуалните свободни работни позиции в микросайта на компанията в Борса.bg!

Трейс Ипома не за първи път предприема действия по оптимизирането на енергопотреблението си. В рамките на около 10 години са предприети и реализирани сериозни мерки, благодарение на които потреблението на енергия е намалено с около 30-40%“, допълниха от компанията. Предприятието е внедрило и система за енергийно регулиране, която мониторира основните консуматори на енергия. Чрез нея схематично могат да се видят всички отдели, заедно с основните консуматори – например печатни машини, линии за сгъстен въздух, машини за охлаждане, осветление и други по-дребни консуматори, събрани под един знаменател.Повече информация за Трейс Ипома АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Трейс Ипома, Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трейс Ипома АД
https://www.thracegroup.com/bg/bg/companies