Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив грабна отличието „Технологична иновация на годината“

07.07.2020 г.4 мин.


Заводът на Schneider Electric в Пловдив спечели приза на годишните награди на b2b Media в категорията „Технологична иновация на годината“ при силна и респектираща конкуренция. Това е един от най-големите и модерни заводи на компанията в Европа, който се превърна и в лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, а настоящата награда е признание за високото ниво на технологична зрялост на производството и постоянни иновации, отчитат от дружеството. „Основен двигател на нашата „умна“ фабрика са нашите собствени технологии и това е поредното признание за всичко, което направихме през изминалата година, и отличие за целия екип и за ежедневните усилия на всички наши колеги. Изключително съм щастлива от наградата“, коментира за Инженер.bg г-жа Калина Петкова, мениджър „Маркетинг и комуникации“ на Шнайдер Електрик България.


 

Годишните награди на b2b Media отличават най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, най-устойчивите програми за работодателска марка, както и социално-отговорни кампании, използващи иновативно мислене за постигане на значими резултати.

 

През изминалата година, когато фабриката на Schneider Electric в Пловдив навърши 20 години от започването на своята дейност в България, заводът бе отличен и с високо международно признание – Smart Factory. „Това е най-високият вътрешен стандарт на групата Schneider Electric в индустриалното производство, автоматизацията и ефективното управление на процесите. С получаването на сертификата, заводът в Пловдив стана първата и единствена Smart Factory на компанията за цяла Източна Европа и втората на Стария континент изобщо, както и демонстрационен Smart Factory център за 14 държави“, допълниха от Шнайдер Електрик България.

 

Заводът на Schneider Electric е положителен пример за региона на Балканите с развитието на достъпна дигитална трансформация и екологичност на процесите. Компанията получи признание и от Българската държава в лицето на Българската агенция за инвестиции (БАИ) с подписването на споразумение за съвместно сътрудничество. Чрез него „умната“ фабрика в Пловдив отвори вратите си за всички бъдещи и настоящи инвеститори, които могат да видят реалното приложение на високите технологии и дигитализацията в производствата. „По този начин Smart Factory на Schneider Electric дава своя ясен принос за развитието на благоприятна инвестиционна среда в България“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 

Първата жена начело на „умната“ фабрика на Schneider Electric, както и първият български мениджър на завода е инж. Мария Топчийска, която преди да заеме тази длъжност води внедряването на проекта за Smart Factory в завода в Пловдив.

 

Повече информация за продуктите, които Schneider Electric предлага можете да намерите на уебсайта на компанията.Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България, Schneider Electric