Повторителен панел за визуализиране на събития IRIS/SIMPO Repeater от Телетек Електроникс

09.10.2019 г.4 мин.

In Serbian


Телетек Електроникс е доказан български производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника, предлагащ от единични продукти до комплексни решения с широко приложение. В допълнение към своето портфолио с адресируеми панели компанията разработва и повторител за визуализиране на събития. „Повторителят (repeater) е проектиран за работа с адресируеми панели IRIS, IRIS PRO и SIMPO. Използва се, за да показва информация за събитията, получени от свързаните в мрежата адресируеми панели”, коментираха пред Инженер.bg от екипа на дружеството.

 


Връзката между повторителя IRIS/SIMPO и адресируемите панели се осъществява чрез модул за резервирана мрежа, базиран на RS485 интерфейс. Този тип конфигурация позволява свързването на 32 панела, като максимално допустимото разстояние между два панела е до 1000 m. Техническата разработка използва комуникационен протокол ТТЕ.


 

Технически и функционални характеристики на повторителя IRIS/SIMPO:

 

 - Максимална консумация: 0.11 A;

 - Комуникация: RS485;

 - Степен на защита: IP40;

 - Максимален брой панел в мрежа: 32;

 - Тип на мрежата: с кръгова топология;

 - Брой на събития в паметта: 10 000;

 - Работна температура: от -5 °C до +50 °C;

 - Размери: 200x330x48 mm;

 - Тегло: ~ 770 g

 - Устойчивост на относителна влажност: 95%.

 


Устройството е оборудвано с вграден часовник за реално време. Информацията за настъпили събития се визуализира на LCD дисплей, а LED индикация показва текущия статус на системата. Обновяването на версията на софтуера и фърмуера на повторителния панел се осъществява чрез вграден микро USB интерфейс.


Работата с повторителния панел се поддържа от следните версиина адресируеми панели:

 - Пожароизвестителен панел IRIS:LCD PCB Hardware, версия 2.4 и по-висока; MAIN Board Firmware, версия 4.2 и по-висока;

 - Пожароизвестителен панел SIMPO:MAIN Board Firmware, версия 2.8 и по-висока.

 

„Повторителният панел съответства на изискванията на европейския стандарт EN 54-2 при свързване към панели IRIS и SIMPO чрез модул за резервирана мрежа, както и на EN 54-4 при свързване към външен захранващ блок“, обясниха в заключение от българското дружество.

 

Повече информация за Телетек Електроникс АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Телетек Електроникс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Телетек Електроникс ЕАД
https://teletek-electronics.com/bg