Електро Плюс: Sirena разработи Smart-Q – сигнално устройство за спазване на безопасно разстояние в супермаркети

20.07.2020 г.3 мин.


От няколко месеца светът живее по нови правила. Повече от всякога е важно да се спазва безопасна дистанция, както и правилно да се регулира човекопотокът, за да се позволи нормално протичане на основните дейности в супермаркетите, аптеките, пощенските и банковите услуги, при максимална безопасност и съгласно действащите разпоредби. „Италианската компания Sirena се опитва да даде своя принос в тази посока, като инвестира в областта, в която е най-добра, а именно развоя и производството на сигнални устройства в интерес на общественото здраве. За целта развойните инженери на Sirena са разработили ново устройство Smart-Q. То е проектирано като светлинно-звуково сигнално устройство, което да регулира поведението на хората, подредени на опашка“, разказаха за Инженер.bg от доказаната търговска компания Електро Плюс, която предлага решенията на Sirena у нас.


 

Конфигурацията на Smart-Q включва постоянна зелена светлина със звуков сигнал и мигаща червена светлина върху стойка с поддържаща основа. Захранването на устройството се осъществява чрез батерия, разположена в основата, или от мрежата (230 V AC/50Hz).

 

 

 

Сигналното устройство Smart-Q предлага два режима на работа:


  •  - Автоматичен: червеният модул на устройството мига. Чрез натискане на бутон „A“ на дистанционното управление зеленият модул светва със звуков сигнал „бип” за зададено време* и след това отново връща мигащата червена светлина;


  •  - Ръчен: чрез натискане на бутон „B“ на дистанционното устройство се преминава от мигаща червена светлина към постоянна зелена, придружена със звуков сигнал. Устройството остава в това състояние до ново натискане на бутона „B“.


* В автоматичен режим времето за включване на зелената светлина може да бъде избрано от 2 до 12 s.

 

Повече информация за Електро плюс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Електро Плюс, Sirena, Sirena Signaling Devices (Facebook)

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електро плюс ООД
http://www.electroplus.net/