Никола Драгов: „Създайте Вашия онлайн магазин в платформата MerchantPro – лесно, надеждно и ценово ефективно“

17.05.2020 г.8 мин.


Вие сте собственик на бизнес с технически изделия и търсите начин да преминете онлайн? Смятате, че точно това е „липсващото парче“ от пъзела, което ще Ви осигури растеж и стабилност? Да! Прави сте! Защото Вашите клиенти са там. Екипът на Инженер.bg се обърна към един от експертите по онлайн търговия в България, за да сподели с Вас най-важните аспекти за изграждане на успешен онлайн бизнес и защо да го направите още сега. Запознайте се с г-н Никола Драгов, основател на MerchantPro – ефективно уеб базирано SaaS решение за пълномащабна електронна търговия. Е, любопитни ли сте какво ни разказа? Вижте първата част от интервюто ни с него.

 

Господин Драгов, разкажете ни какво представлява платформата MerchantPro и с какво е полезна на търговците, които я използват?


Ще започна с това с какво е полезна. MerchantPro задоволява нуждите на търговски или производствени компании, които целят реализация на продукцията си през Интернет. Разбира се, това е най-общо казано. Намирането на клиенти и реализирането на продажби във всеки отрасъл и дори подотрасъл, може да е коренно различно и твърде специфично.

 

Например, ако става въпрос за производствени или дистрибуторски предприятия, които търсят най-вече партньори и търговци на дребно, бизнес моделът и процесът на реализиране на продажби при тях е съвсем различен от предприятията за продажба към крайни потребители. Имайки предвид тези различия, MerchantPro е така разработена, така че да задоволява нуждите на възможно най-голям спектър от продажбени процеси и бизнес модели.

 

А какво представлява самата платформа – накратко казано, на малко по-технически език, MerchantPro е цялостно, уеб-базирано SaaS решение за пълномащабна електронна търговия.

 

До скоро Merchant Pro се наричаше ShopMania Biz – подобно на Вашия портал за пазаруване и сравняване на цени Shopmania.bg. Как взехте решение да направите промяна и да ребрандирате сайта за създаване на онлайн магазини?


Първоначално използвахме по-известния ни бранд – ShopMania, за да придадем разпознаваемост на новата платформа. Прилагахме т.нар. стратегия „Subbranding“, като платформата бе подбранд на основния ни бранд.

 

Разбира се, още тогава планирахме новата платформа да излезе със собствен бранд в даден момент и сега този момент настъпи. Имаме достатъчно голяма клиентска база, разпознаваеми сме като доставчици на услуги за е-търговия, присъстваме на множество пазари. Използването на нов бранд за платформата е един естествен ход за нас.

 

Нашата компания винаги се е развивала в сектора на електронната търговия, обслужваща търговци от всякакви индустрии и размери. Продължаваме да им служим с нови решения и приложения, като ги брандираме за по-добра разпознаваемост.


Реализирайте повече продажби с онлайн платформата Merchant Pro и постигнете по-голяма разпознаваемост на своя бранд! Заявете безплатна консултация сега!

 

Какви са ключовите конкурентни предимства на Merchant Pro и каква добавена стойност осигурявате на потребителите си?


Едно от ключовите предимства е именно, че MerchantPro може да се използва от малки и големи, производствени или търговски предприятия за намиране на нови клиенти онлайн и за  поддържане обслужването на настоящите клиенти през Интернет, като ефективен и надежден канал за приемане на поръчки, заявки и запитвания.

 

Като добавена стойност на MerchantPro може да се отчете най-вече възможността за намиране на повече клиенти. Заложените гъвкави маркетингови инструменти в платформата, интеграциите с трети страни и мощната техническа инфраструктура зад софтуера са предпоставка за стабилност, безотказност на системата и пълна мащабируемост.


 

Защо една търговска компания в сферата на търговията на индустриални и строителни продукти да избере готова платформа като Вашата, за да продава онлайн? Какви са предимствата и има ли недостатъци?


Първо – защото е няколко пъти по-евтино. Едно е да построите дадена технология от нулата, редом с цялата инвестиция и необходимо време за разработката ѝ, друго е да ползвате готова платформа, усъвършенствана и поддържана с години, при която няма начална инвестиция за разработка или внедряване.

 

Второ – не е нужно да се осигурява техническа инфраструктура и постоянно да се следят параметри на натовареност, трафик и експлоатация, за да се вземат важни решения за сървърно пространство, скорост на зареждане и алокация на сървъри, миграции, оптимизация на код и т.нат. Това са неща, за които се грижат хората зад платформата, тоест – това е нашата работа. Клиентите ни мислят единствено за увеличаване на продажбите, маркетинг, нови пазари и нови продукти.

 

Като предимство може да се счете и че освен техническото осигуряване, от наша страна потребителите ни получават и поддръжка, консултации и доработки.


MerchantPro е подходяща за малки, средни и големи търговски и производствени компании и дава възможността за намиране на повече клиенти. Гъвкавите маркетингови инструменти в платформата, интеграциите с трети страни и мощната техническа инфраструктура зад софтуера са предпоставка за стабилност, безотказност на системата и пълна мащабируемост.

 

Готовите платформи като тази на MerchantPro гарантират ли стабилност в дългосрочен план? Имате ли клиенти, с които работите от години и откога са бизнес отношенията Ви с най-стария Ви клиент?


Платформата ни е преименувана преди два месеца, но тя съществува от 2010 г. и е една от първите SaaS платформи в света изобщо. На българския пазар сме от 2011 г. Имаме клиенти, с които работим от началото. Те могат да отговорят на всеки ваш въпрос и да дадат препоръки за услугата.

 

Платформи като тази на MerchantPro са стабилни и може да се разчита на тях в дългосрочен план - на първо място, защото са тясно специализирани, но, разбира се, всичко е строго специфично и едва ли е валидно за абсолютно всеки случай. Подобен партньор трябва да се избере внимателно. Ние можем да гарантираме само за нас!

 

Любопитни ли сте какво още ни разказа г-н Никола Драгов за най-интересните инструменти и функционалности на Merchant Pro, които ще осигурят много предимства на Вашия бизнес? Вижте втората част от интервюто ни с него.

 

Повече информация за MerchantPro, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: MerchantPro

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Merchant Pro
https://www.merchantpro.bg/