АББ България: Ключовете от серията ABB Busch-axcent® pur – отличителният детайл в интериора на хотел в „сърцето“ на Стокхолм

27.07.2020 г.4 мин.

   


ABB продължава околосветското си видео пътешествие, с което ни разкрива взаимодействието между архитектурата и новите технологии. Във второто видео от поредицата „Застинала музика“ компанията представя хотела AC Hotel Stockholm Ulriksdal в гр. Стокхолм, Швеция, който е част от международната верига Marriott International. А заедно с екипа на АББ България ще се запознаем отблизо с отличителните интериорни решения в разположения в „сърцето“ на шведската столица хотел.


 

Проектът на сградата е на архитект Оле Рекс (Olle Rex) от студио REX ARK. Стилът на хотела, подчинен на жизнената и елегантна естетика, се интегрира в хармония с околната градска среда.

 

Интериорът на AC Hotel Stockholm Ulriksdal е поверен на дизайнерите от Living Design, чийто екип има богат опит в проектирането на хотели от висок клас. Изпълнителният и криейтив директор на дизайнерското студио, Тарек Хегази (Tarek Hegazy), споделя предКатрин Фоерстер – водещ на поредицата и мениджър в ABB, че за създаване интериора на хотела, той черпи вдъхновение от замъка Улриксдал (Ulriksdal Palace) и едноименната състезателна писта в гр. Стокхолм“, разказаха за Инженер.bg от българското дружество на ABB.


Дворецът Улриксдал е разположен на брега на езерото Едсвикен Edsviken) в Националния градски парк в Стокхолм. Носейки изтънчения дух на архитектурата и дизайна от 17-ти век, той е любима забележителност на местните и чуждестранните туристи.


Едно от предизвикателствата, които Тарек Хегази среща по време на изпълнението на този проект, е условието да създаде дизайн, който да импонира на възприятията едновременно на местните и на чуждестранните гости. Как успява да се справи с това? Като съчетава традиционните скандинавски материали с градската атмосфера и изисканост.„Обзавеждането, материалите и повърхностите са подбрани с особено внимание. Отправна точка е тяхната устойчивост,като в избора си дизайнерите от Living Design са водени и от екологични съображения. Използвани са естествени материали и такива със зелена акредитация, както и от доставчици с инициативи като намаляване на въглеродните емисии“, разказаха още от АББ България.


 

Ключовете на ABB се превръщат в очарователни дизайнерски обекти

 

В интериорния дизайн значение имат и най-малките детайли, каквито например са електрическите ключове от серията ABB Busch-axcent® pur. Със своите разнообразни текстури и висококачествени материали като стъкло, платина и титан, ключовете се превръщат в очарователни дизайнерски обекти. Те отговарят и на най-високите стандарти за качество и външен вид и са отлично допълнение към забележителния сграден интериор“, коментираха в заключение от АББ България.


 

Видеоклиповете от поредицата „Застинала музика“ на ABB можете да гледате в официалния YouTube канал на АББ България.

 

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB, kungligaslotten.se, marriott.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АББ България ЕООД
www.abb.bg