Rittal на Hannover Messe Digital Days 2020 с решения за индустриална трансформация – от IT ракове до периферни изчисления

14.07.2020 г.9 мин.


За първи път в своята история Хановерският панаир се провежда под формата на изцяло дигитален форум, а Rittal е един от десетте големи партньора в организацията на „Digital Days“ на 14 и 15 юли 2020 г. „Компанията ни представя своя набор от продукти и иновации чрез виртуален щанд и видео презентации на живо, директно от Центъра за иновации Rittal Innovation Center. ONCITE, първото AI-базирано периферно облачно решение за вътрешнозаводски процеси на Industry 4.0 в реално време, е един от акцентите. То е номинирано за наградата Hermes Award 2020. Акцентираме също и върху IT-инфраструктурните решения, като например новия VX IT рак, както и върху по-бързите процеси за създаване на стойност в проектирането на контролни табла и производството на комутационни уредби“, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на Rittal.Тази година най-големият индустриален форум в Европа се провежда като изцяло виртуално събитие под мотото „Дни на дигитализацията“. Днес и на 15 юли експерти от Friedhelm Loh Group ще вземат участие в пряка връзка от центъра за иновации на Rittal в Хайгер, като се включат в дискусии и презентират иновации в рамките на не по-малко от седем събития.


Д-р Фридхелм Ло днес говори на Икономически форум с тема: „Напред към новото – какви са съвременните възможности за прогрес?“. В събитието се включиха още Петер Алтмайер, федерален министър по икономическите въпроси и енергетиката на Германия; Клаус Хелмрих, Siemens; Оливър Юнг, Festo; проф. Дитер Кемпф, президент на BDI (б.ред. Федерация на германските индустрии); Фридхелм Ло, Friedhelm Loh Group; Ролф Найорк, Robert Bosch и Томас Зауересих, SAP SE.


Също днес бе представена наградата Hermes Award 2020. „German Edge Cloud, дъщерно дружество на Friedhelm Loh Group, бе номинирано за най-важната световна награда в индустрията за базирания на AI периферен облачен център за данни с обработка в реално време ONCITE“, разказаха от Ритал. ONCITE се намира директно във фабриката на Rittal и гарантира, че данните могат да бъдат обработвани в реално време и в непосредствена близост до мястото на извличането им.


Третото събитие бе посветено на „Дигитална интеграция на веригите за формиране на стойност – възможности за конкурентоспособност“. Лектор бе д-р Томас Щефен, директор на научноизследователската и развойна дейност в Rittal. Четвъртото на тема: „Екосистемата на индустриалната автоматизация“ се проведе с лектор Халук Мендерес, управляващ директор в Eplan.Форумът Иновации обхваща две части. Част от първата е темата „Компактният корпус и дигиталният двойник – интегрирано създаване на стойност посредством използване на примери от продуктовата гама AX“, водена от Михаел Шел, ръководител направление „Продуктов мениджмънт“ в Rittal. Втората лекция на Rittal ще се състои на 15 юли от 15:00 ч. на тема „IT за индустрията: от рака до AI – истински решения за интелигентни индустрии“. Неин лектор е Радек Столар, ръководител направление „Глобално IT развитие и стратегии“ в Rittal.


Компанията се включи и в кръгла маса „Данните в индустрията: големи или малки потоци от данни, периферия или облак“.

 

Най-бързият IT рак в света


Тази година акцентът е поставен върху информационните технологии. „Rittal с гордост представя своята нова гама ракове от серия VX IT – иновативна модулна система за сървърни и мрежови ракове. Това дава възможност за създаване на нови IT-инфраструктури с безпрецедентна скорост – от отделни мрежови ракове до завършени центрове за данни. VX IT предлага максимална свобода на конфигуриране по бърз и лесен начин с помощта на онлайн инструмент – напълно сертифициран с всички компоненти. Това представлява уникално решение“, поясниха от българския офис на компанията.По-голяма прозрачност при консумирането на енергия


За да осигури максимална прозрачност за консумираната от IT решенията електроенергия, Rittal е интегрирала в новата си продуктова гама PDU (Power Distribution Unit) обширни функции за измерване и анализ на енергията. Разпределителните устройства PDU могат да бъдат конфигурирани онлайн. „IT потребителите вече бързо и лесно внедряват висококачествено разпределение на енергията въз основа на индивидуалните нужди за всеки IT рак“, допълниха от Ритал.


Ускоряване на процесите при изграждане на инсталации


Заедно с родствената си компания Eplan, друг партньор на Hannover Messe Digital Days, Rittal ще покаже, как проектантите на контролни табла и комутационни устройства могат последователно да създадат верига на стойността с гарантирана последователност на данните. Почти всеки елемент в изграждането на инсталации – от инженеринга и конфигурацията до механичната обработка и напълно автоматичното окабеляване, е възможно да бъде свързан автоматично и последователно чрез високоефективното взаимодействие на цифровите процеси. Ключът към това е дигиталният двойник. Rittal също така предлага решения за автоматизация, които правят тези процеси по-лесни, по-бързи, по-прецизни и по-възпроизводими.


Технология на контролните шкафове за Industry 4.0


Как могат контролните шкафове и табла да помогнат при дигитализацията? „Rittal има отговор с новата си серия компактни и малки табла AX и KX и контролните шкафове VX25. Продуктите включват цифрово оборудване и се вписват оптимално в дигиталната верига на стойността при асемблирането на шкафове и комутационна апаратура. Наред с висококачествените 3D данни и инструменти за конфигуриране, наличието на QR кодове на всички плоски елементи, които ще бъдат обработени, улеснява интегрирането им в производствения работен процес. По този начин проправя пътя за най-модерния цифров мониторинг на всеки етап – от получаване на материалите до завършването на крайния продукт“, поясниха от Ритал.


Ефективност при охлаждане извън затворени помещения


Друга иновация са охлаждащите модули Blue e+, които са оборудвани с енергоспестяваща и екологична технология за контрол на климата. Иновативната технология Blue e + на Rittal позволява реализирането на големи икономии, като в същото време намалява значително емисиите на CO2.


Решения за автомобилната индустрия


Нуждата от електроенергия се увеличава непрекъснато в много индустриални приложения. Това води до по-големи изисквания към електроразпределителните системи. „Тук отговорът на Rittal е модулната система VX25 Ri4Power за комутационни устройства ниско напрежение (НН) до 6300 А. Софтуерното приложение Power Engineering позволява лесна конфигурация, бърза инсталация и намалява количествата използвана мед“, заявиха от Ритал.


С поглед към бъдещето, заедно със своите партньори, Rittal проектира и централните елементи на инфраструктурата, които са необходими за създаване на станции за зареждане на електрически превозни средства. Системният доставчик произвежда компоненти за тази инфраструктура, които да се използват по цялата верига на стойността – от производството на енергия до климатизацията на зарядната станция.


Повече информация за Ритал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Ритал, Rittal

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритал ЕООД
http://www.rittal.bg/index.html