Първото техническо училище в Петрич се присъедини към Академична борса! Приветстваме ПГМЕТ „Юрий Гагарин“

18.09.2019 г.4 мин.


Интересът към Академична борса продължава да расте и всеки ден семейството ни от партньори става все по-голямо. Щастливи сме, че още една елитна техническа гимназия подкрепи мисията ни да изградим обединена информационна платформа, която да събира цялата информация, необходима на един млад специалист да се ориентира по отношение на неговото кариерно бъдеще и реализация в техническия бранш в страната. С огромно удоволствие приветстваме с „Добре дошли!“ Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) „Юрий Гагарин“!

 

 

ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ е създадено през 1967 г. и е първото професионално техническо училище в гр. Петрич. В днешни дни училището гордо носи името на знаменития летец-космонавт и мечтател Юрий Гагарин, първи преодолял границата между Земята и Космоса. Вдъхновено от историята му е и мотото на училището: „В търсене на новото напред да вървим и нека да пазим завета любим!“.

 

Юрий Алексеевич Гагарин е роден на 9 март 1934 г. в Клушино – село западно от Москва. Той е третото от общо четири деца в семейството. Родителите му работят в колективна ферма. Баща му е дърводелец, а майка му - млекарка. След като новината за 108-минутния му космически полет с кораба „Восток“ 1 светкавично обикаля света, космонавтът придобива световна известност. Гагарин загива в авиационна катастрофа при изпълнение на тренировъчен полет на 27 март 1968 г. Днес датата 12 април се чества като Международен ден на авиацията и космонавтиката.

 

Учебното заведение подготвя висококвалифицирани специалисти в сферата на електротехниката, енергетиката, автоматизацията, машиностроенето и автомобилостроенето. Учениците в гимназията имат възможността да се обучават в специалностите: „Електрически машини и апарати“, „Промишлена електроника“, „Организация в машиностроенето“, „Автотранспортна техника“, „Газова техника“, „Електрически превозни средства“, „Спедиция, транспортна и складова логистика“, както и „Компютърна техника и технологии“. Благодарение на добрата теоретична подготовка по тези специалности, учениците ежегодно участват в редица проекти и печелят различни състезания.

 

 

Училището разполага с просторни, ремонтирани и добре оборудвани учебни стаи, компютърни кабинети, физкултурен салон със сцена и спортни уреди, както и ресурсен кабинет за обучение на деца със специални образователни потребности.

 

Екипът на Инженер.БГ сърдечно благодари на ръководството на гимназията за възможността да си сътрудничим и пожелава успешна нова учебна година на всички ученици-бъдещи наши колеги!

 

Повече информация за Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) „Юрий Гагарин“ – Петрич, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГМЕТ-Петрич

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ПГМЕТ „Юрий Гагарин“, гр. Петрич
http://pgmet1.com/