Текра представи новостите в портфолиотo си за 2019 г. със стилна презентация в рамките на Security Expo

19.03.2019 г.6 мин.

Презентация на продуктовите акценти за 2019 г. и бизнес среща с колеги, партньори и клиенти проведе Текра – доказано българско дружество в дистрибуцията на електроматериали, електрооборудване, системи за сигурност и информационни системи за сградни инсталации,част от българския холдинг Телетек Груп. Събитието се проведе на 7 март 2019 г. в Интер Експо Център – София и бе част от съпътстващата програма на единственото у нас специализирано изложение за сигурност, охрана и безопасност Security Expo. От компанията представиха най-новите продукти и решения в портфолиото си, както и подобрените функционални възможности на своята онлайн платформа, а Инженeр.bg проследи за вас най-интересните технически подробности.Видеонаблюдение и контрол на достъпа


Първата част от презентацията на Текра бе посветена на системите за видеонаблюдение и контрол на достъпа. Нов доставчик за българската фирма е китайският производител RaySharp, чиито бюджетни решения се отличават с високо качество. „Продуктите на RaySharp са изключително подходящи за проекти, в които няма особено голяма перспектива за разширение на цялостната система“, коментираха от българското дружество.Друг акцент в този сегмент бяха новостите в системните решения на Dahua – компания, която предоставя изключително богата гама от продукти, като по този начин покрива цялостно приложното поле на видеонаблюдението. „Започвайки от най-ниския клас и стигайки до най-високия, Dahua може да предложи цялостни системи, включително за индустриални обекти или, когато е необходимо, изграждането на системи за отдалечен мониторинг. Някои от новите серии включват функционалности като разпознаване на лица и номера, броене на хора и бизнес анализ“, обясниха от компанията.Специфични са случаите на видеонаблюдениетo, при които има дълги трасета. Досега подходът включва изграждане на верига от суичове на разстояние 100 m, при която са необходими и междинни точки за захранване. „Благодарение на иновативната технология ePoe, използвана от Dahua, камерата вече може да бъде захранвана на разстояние от 800 m само с един кабел, без да са необходими други устройства“, подчертаха от Текра.


По отношение на решенията за контрол на достъп, българската компания анонсира още един нов партньор – израелският производител Rosslare. Наред с неговите продуктови предложения, от българското дружество обърнаха внимание и на гамите решения на Dahua и United Technologies.


Детекция на газ


Duran, испанска компания с над 30-годишна история, бе акцент в темата за детекция на газ. От българската фирма избраха да разкажат за три от основните продукти на новия си доставчик, а именно:


 - Самостоятелни детектори, а в т.ч. и детектор за токсични газове, който индикира за присъствието на над 25 различни вещества;

 - Durpark – специализирана система за CO и NO2, разработена за закрити пространства и гаражи;

 - Durgas – решение, предназначено за мащабни проекти, което може да се интегрира в системата за сградна автоматизация.


Пожароизвестяване


Изключително впечатлена бе аудиторията от новостите в решенията на българския производител Телетек Електроникс.


Благодарение на все по-големите възможности на панелите от сериите Simpo и Iris, софтуера за видеоверификация, както и на активно развиващите се решения за безжично известяване, Текра вече има възможност да предлага все по-гъвкави решения, така че да покрива индивидуалните изисквания на своите клиенти.


Онлайн платформата на Текра


Именно за максимално удобство и улеснение на своите партньори и клиенти, българската компания инвестира в обновяване на своята информационна платформа. Корпоративен уебсайт, електронен каталог и специален портал за партньори, събрани в едно, отличават онлайн присъствието на Текра в интернет пространството. Фирмата предоставя богат катaлог с актуалните си продукти, категоризирани и придружени от детайлни технически критерии за избор, информация за складова наличност и крайна цена.„В библиотеката ни всеки специалист може да намери инструкции, технически спецификации, ценови листи и др. А в основната страница, посветена на „Академия Текра“ публикуваме всички предстоящи професионални курсове и обучения, като можете да се запишете директно през сайта“, разясниха от Текра.Специално разработени за партньорите на Текра инструменти могат да се използват в b2b портала на компанията. Чрез тях всяка компания в договорни отношения с българското дружество има възможността да прави поръчки, както и да подготвя оферти към свои крайни клиенти.„Текра все по-активно се развива по посока на дигитализацията и безжичните технологии, като нашата цел е да предоставим отговор и решение на всяка задача от страна на нашите клиенти“, обобщиха от компанията.


Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!
Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Текра (Телетек) ЕООД
www.tekra.bg