Успешно завърши подготовката на учениците по проекта „ДОМИНО“ в Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

23.07.2020 г.4 мин.


Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) успешно развива свои инициативи, с които подкрепя професионалното образование в страната. От 2016 г. българското дружество за производство на оптични компоненти и кабели е сред участниците в проекта за дуално обучение „ДОМИНО“. „Имаме удоволствието да анонсираме успешното завършване на учениците в тазгодишното издание на програмата. Щастливи сме, че отново имахме възможността да допринесем за кариерното развитие на бъдещите инженерни специалисти“, разказаха пред Инженер.bg от екипа на R&M.


 

Четиримата участници в проекта преминаха професионалната си подготовка в R&M по време на обучението си в 10-ти, 11-ти и 12-ти клас. Те посещаваха практически занимания при нас съответно в рамките на 1, 2 и 3 дни през учебната година. Всички ученици са възпитаници на Професионалната гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ в гр. София, от специалност „Електрообзавеждане на производството“, посочиха от производственото дружество.

 

Ние в R&M припознаваме ключовата роля на бизнеса за усъвършенстване уменията на младежите и необходимостта от осигуряване на пълноценна практическа подготовка, която да гарантира високата конкурентоспособност и увереност на бъдещите инженери“, допълниха от компанията.


 

В компанията вече тече подготовка и за старта на новите практически занятия на учениците, които ще вземат участие в проекта „ДОМИНО“ през идната есен. „С нетърпение очакваме да посрещнем отново в началото на новата 2020/2021 учебна година десетокласниците от същата специалност на софийската професионалната гимназия“, коментираха в заключение от R&M.

 

Проектът „ДОМИНО“ има за цел да повиши качеството на професионалното образование, поставяйки фокус върху практическото обучение и осигурявайки възможност учениците да се докоснат до реални задачи и предизвикателства от бъдещата им професия. Инициативата е финансирана в рамките на българо-швейцарската програма за сътрудничество и се реализира съвместно с Министерството на образованието и науката, Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката.

 

Повече информация за Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД
www.rdm.com