Кристиян от Мелексис: „Постепенното преминаване към по-отговорни длъжности е пътят към професионалния успех“

03.01.2019 г.4 мин.

In Macedonian   In Serbian


В началото на декември бяха връчени дипломите на завършилите факултета по Електроника в Технически университет – София. Специални поздравления към тях отправи регионалният мениджър на Мелексис България г-н Силвен Колo (Sylvain Collot). „Цели девет от дипломантите работят в Мелексис, включително и инж. Владо Янков, който е с най-висок успех от випуска“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество, което е част от международния лидер в разработката и производството на сензорни системи Melexis.Част от екипа на високотехнологичната компания са редица млади инженери, възпитаници на ТУ-София, като повечето от тях са стартирали професионалния си път като стажанти в предприятието. С трима от тях екипът ни се срещна по време на тазгодишното издание на „Дни на кариерата“ през есента. Христо – тест инженер, Кристиян – инженер поддръжка, и Даниел – старши техник, са избрали международната компания за своя реализация и са започнали кариерата си от най-ниските позиции, издигайки се постепенно до ценени и авторитетни специалисти в своята област.


„Това, което най-силно ме привлича в работата ми, е разнообразието. За мен най-интересните дейности са в производството и в лабораторията, където няма два еднакви дни. Самият аз започнах именно като стажант по програмата Fresh graduate преди 3 години“, разказа Христо.


„Аз започнах като оператор, а след това преминах през позициите техник, старши техник и вече съм инженер по поддръжката. Според мен, именно това постепенно изкачване в професията е правилната формула, защото така имам поглед буквално върху цялото производство, познавам целия процес по работата на машините“, коментира Кристиян.


По време на събитието представителите на Мелексис даваха информация на своите по-млади колеги както за наличните свободни работни позиции към момента, така и за ежегодните стажантски инициативи. „Фокусът ни са студентите от 3-ти и 4-ти курс, както и завършващите в сферата на микроелектрониката, телекомуникацията, автоматиката, мехатрониката и др.“, заявиха от компанията.


Повече информация за Мелексис България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мелексис България ЕООД
https://www.melexis.com/en