БиблиотекаСигурност в сградите

Най-малкият мобилен газов детектор в света GX-2009 от Riken Keiki установява стойности на до 4 газа

5 мин.

 

Японската компания Riken Keiki (RKI) има над 70-годишен опит в производството на мобилни и стационарни газанализатори за непрекъснат мониторинг и контрол върху газовия състав на въздуха в работните зони. „По време на миналогодишния семинар „Без аварии“, който се проведе през ноември в Пловдив, ние представихме най-малкия и най-лекия мобилен газов детектор за индивидуална защита в света GX-2009, който може да установи стойностите на до 4 газа в околния въздух. Той се отличава с малки размери и тегло, като следи едновременно за концентрация на запалими газове, кислород, въглероден оксид и сероводород“, информираха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп, която предлага газанализаторите RKI в България.Газанализаторът GX-2009 тежи само 130 g и е с размери 70x75x25 mm. Със своята ергономична форма и компактни размери той се побира удобно в човешката длан. GX-2009 е най-новото постижение в технологията за газова детекция и е следващ етап в развитието на добре познатия модел GX-2001. Подобренията включват двоен порт за звукова аларма и светлинна LED аларма от три страни на устройството така, че алармените сигнали да се забелязват и чуват от всички възможни позиции, особено в среда с високи нива на шум.Други характерни специфики са устойчива срещу проникване на вода и прах конструкция със степен на защита IP67, противоударно гумено покритие на корпуса с устойчивост на радиосмущения, както и система за регистриране на голям обем от данни, включена в стандартното изпълнение.

 

Допълнителни технически характеристики са вградена аларма за вибрации, автоматично калибриране, автоблокировка при удар, показания STEL/TWA (б.ред. кратковременна гранична концентрация/среднопретеглена във времето концентрация), пикови стойности, автоматична подсветка при аларма на голям LCD дисплей и др. Всички тези възможности и функции се управляват чрез два бутона, които са удобни за манипулация, дори при работа с ръкавици. Комплектът от NiMH акумулаторни батерии осигурява непрекъсната работа до 20 часа, а пълното им зареждане е за 3 часа.


Функцията за регистриране на голям обем от данни е стандартна характеристика на всички инструменти GX-2009. Софтуерът за регистриране може да съхранява данни на до 100 калибровъчни записа и е предназначен за програмна среда Windows XP, 7, 8 и 10. GX-2009 е функционално съвместим с калибровъчна станция SDM-2009 и със системата за поддръжка на инструменти Data Cal 2000. „Газанализаторът GX-2009 е проектиран на базата на компактните и доказани сензори на RKI, които използват термокаталитична, галванична или електрохимична сензорна технология. Всеки миниатюрен сензор е произведен при същия контрол на качеството. Благодарение и на RKI сензорите, измервателните уреди GX-2009 са едни от най-надеждните и дълготрайни устройства за мониторинг на условията в промишлеността“, коментираха от Трокут Тест Груп.GX-2009 намира приложение като средство за индивидуална защита в затворени пространства, рафинерии, при работа с опасни материали, пречистване на отпадни води, в пожарни служби и в строителството. Газанализаторът има версия, която е сертифицирана за употреба в подземни рудници, тунели и плавателни съдове, като показва обемни проценти на съдържание на запалими газове, кислород, въглероден оксид и сероводород“, допълниха в заключение от Трокут Тест Груп.

 

Повече информация за Трокут Тест Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Трокут Тест ГрупRKI

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019