БиблиотекаХранително-вкусова промишленост

UVC инсталации за дезинфекция от Тех Индустри България, или как с минимална инвестиция да получим огромни ползи

13.11.2020 г.3 мин.

Пандемията от коронавирус изведе на преден план технологичните решения за дезинфекция в индустрията, а едно от най-ефективните е облъчването с ултравиолетова светлина. В този контекст представянето на фирма Тех Индустри България и нейните инсталации за UVC дезинфекция на хранително-вкусовите изложения, които се проведоха в началото на ноември т.г., бе повече от актуално. Ето какво научи Инженер.bg от щанда на българската компания.

„Тех Индустри България предлага UVC системи за вода, въздух и повърхности. Излъчвани в необходимите спектър и продължителност, ултравиолетовите лъчи действат на ДНК и РНК на микроорганизмите и елиминират способността им да се размножат, с което се постига 99.99% дезинфекция“, заявиха от дружеството.

Такива инсталации са подходящи за различни типове производствени предприятия, складове, обществени сгради, офис сгради, лаборатории, лекарски кабинети, чакални, както и навсякъде, където има струпване на хора. Модулите могат да се вграждат и в климатични и вентилационни системи, както и да се използват за пречистване на вода.

„Специално в хранително-вкусовата промишленост UVC дезинфекцията намира приложение там, където не могат да се използват химични препарати. И тъй като, освен актуалните в момента вируси, в технологичните процеси има и много други патогенни микроорганизми, особено при обработката на месни и млечни продукти, безопасната среда е от огромно значение. Стерилизирането на фолиа, тарелки, опаковки подобрява външния вид, качеството и срока на годност на хранителните продукти“, уточниха от Тех Индустри България.

UV Pro е производителят на електрониката и пурите за инсталациите, а Тех Индустри България, освен че е техен официален представител, изработва и всички останали елементи, когато е необходимо нестандартно решение, съобразено с нуждите на конкретен проект. „От началото на годината сме изградили голям брой вентилационни модули с UV системи за различни предприятия, а от хранително-вкусовия бранш наши клиенти са водещи производители на млечни и сладкарски продукти“, заявиха от българската компания.

„С UVC инсталациите се постига по-безопасна работна среда, тъй като вирусите стават по-малко виролентни. Така, с неголяма инвестиция получавате огромни ползи за бизнеса Ви и за Вашите служители“, коментираха от Тех Индустри България.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Тагове: ВиК, дезинфекция, ОВК, Тех Индустри България, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тех Индустри България ЕООД
www.techindustrybg.com

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019