БиблиотекаХранително-вкусова промишленост

СИАД България от Месомания 2020: „Търсенето на качествена храна, опакована в защитна атмосфера, ще се увеличава“

12.11.2020 г.3 мин.

От 4 до 7 ноември 2020 г. паралелно се проведоха изложенията в хранително-вкусовия бранш – Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното. За поредна година участник във форума бе СИАД България, дъщерното дружество на водещата италианска химическа група SIAD S.p.А. Компанията е специализирана в дистрибуцията на технически газове за различни промишлени сектори, а един от основните ѝ фокуси е производството на храни и напитки. Ето какво разказаха пред екипа на Инженер.bg от фирмата.

„И във време на пандемията от коронавирус, хората продължават да търсят качествена храна, пакетирана в защитна атмосфера. Хранително-вкусовата промишленост продължава работа, а качеството на продуктите придобива все по-голяма тежест“, коментираха от СИАД България.

СИАД предлага пълен диапазон газове и съвременни технологии за постигане и на най-амбициозните цели, които производителите на хранителни продукти могат да си поставят. Опаковането в модифицирана газова среда (МАР) с помощта на азот, въглероден диоксид и кислород намалява развитието на микроби в храните, забавя развалянето, както и ензимното и биохимичното разграждане. „Нашите продукти намират най-широко приложение при опаковането на меса и месни продукти, но напоследък все повече се използват и при пакетирането на ядки, закуски, чипсове и др. Добавянето на подходяща газова смес позволява постигането на допълнително забавяне на разграждането, подобряване на аромата, свежестта и хранителната стойност, забавя развалянето и понижава транспортните разходи“, посочиха от българското дружество.

„Засилва се интересът в прилагането на газове в аквакултурите. Търсенето от страна на потребителите на риба, развъдена в рибарник, нараства все повече. Ето защо въглеродният двуокис е една добра алтернатива на използването на химически продукти и вещества за неутрализиране на водата и контрол над pH, както и за неутрализирането на амоняка от рибните останки. Чрез добавка на кислород пък е възможно да се увеличат темповете на растеж и гъстотата на рибите в развъдника, увеличавайки по този начин производителността на системите за рибовъдство”, поясниха от СИАД България.

Друг значителен сегмент от продуктовата гама на италианския производител са газовете, подходящи за процесите на ферментация при винопроизводството. Тяхното бързо и широко навлизане сред винопроизводителите се дължи на несъмнените им ползи като подобряване на органолептичните характеристики на виното, подобряване на индивидуалността на някои сортове, защита на продукта през всички фази на винопроизводството и цялостна ефективност на процесите.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg, СИАД България

Тагове: SIAD, опаковане, СИАД България, технически газове, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СИАД България ЕООД
www.siad.bg

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019