БиблиотекаХранително-вкусова промишленост

Серията газове FOODLINE® на SIAD – за по-дълготрайни и свежи продукти с неподправен във времето вкус

16.10.2020 г.3 мин.

Опаковането в защитна атмосфера (MAP-опаковане) е широко разпространена технология, използвана за по-дългото съхранение на най-различни хранителни продукти. Всъщност този метод позволява не само да се удължи срокът на годност на храните, но и да се запазят непроменени техните органолептични качества като аромат, вкус, цвят и общ вид. В помощ на производителите от хранително-вкусовия бранш, и по-специално на MAP-опаковъчните процеси, SIAD разработи серията газове FOODLINE®.

„Серията FOODLINE® включва азот, въглероден диоксид, кислород и техните смеси, които са предназначени да поддържат хранителните характеристики на пресни продукти по-дълго време или могат да бъдат разтворени в напитки с цел тяхното карбонизиране“, съобщиха за Инженер.bg от СИАД България. „Чистотата им напълно отговаря на изискванията за безопасност на храните, дори и по най-строгите действащи стандарти“, уточниха още те.

Газовете и смесите, използвани при опаковането на храни в модифицирана газова среда, се различават в зависимост от вида на продуктите. „Така например, за да се предотврати окисляването и развитието на бактерии в тях, кислородът трябва да се отстрани от опаковката, като се замени с азот или смеси от азот и въглероден диоксид. Въпреки това обаче, когато се опаковат прясно месо, зеленчуци или плодово-зеленчукови изделия, е необходимо да се поддържа процент кислород, чрез който продуктът да се запази свеж и да се забави бактериалният растеж“, обясниха от компанията.

Професионалистите от СИАД са на пълно разположение на своите клиенти, като могат да им препоръчат най-подходящите газове и смеси, които ще спомогнат за удължаване живота на опакования продукт и ще запазят неговите органолептични и хранителни свойства.

Начините на доставка на FOODLINE® и услугите, които СИАД предлага, включват:

  • Транспорт в бутилки или бъндели;
  • Проектиране и монтаж на газоразпределителни системи;
  • Доставка на оборудване за правилно използване на газовете;
  • Помощ и технически консултации за транспортиране, разпределение и приложение на газовете.

Наред с FOODLINE®, една от най-новите разработки на SIAD е иновативното решение Aroma+ за още по-дълготрайното съхранение на храните. „Благодарение на внимателно подбраната комбинация на технически газове и естествени аромати, Aroma + подобрява качеството на продукта и запазва оригиналния му аромат непроменен до крайния потребител“, заявиха в заключение от СИАД България.

Източник на снимковия материал: СИАД България, SIAD, pixabay.com

Тагове: SIAD, опаковане, СИАД България, технически газове, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СИАД България ЕООД
www.siad.bg

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019