Филкаб Солар – доказан български специалист в предлагането на цялостни решения в областта на ВЕИ

04.09.2020 г.4 мин.

Филкаб Солар, част от групата на Филкаб АД, е българска компания, която вече повече от 15 години се развива успешно като един от водещите доставчици на продукти и комплексни услуги за енергетиката у нас. Дейността на дружеството е насочена главно към предлагането на комплексни решения в областта на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ). „Разнообразното портфолио от услуги, което сме изградили с годините, включва дейности от проектиране и доставка на материали, до изграждане на системи и съоръжения. Освен присъствието ни в седем български града, разполагаме също и с дъщерни дружества в съседите ни Румъния, Сърбия, Македония и Турция“, коментираха пред Инженер.bg от Филкаб Солар.

 

Проектиране и инженеринг

Проектантските екипи на Филкаб Солар разполагат със сериозен опит в проектирането на свързани към мрежата автономни и хибридни системи, както и на системи за собствено потребление. Независимо от спецификата и изискванията на конкретния проект, клиентите на дружеството могат да разчитат на индивидуално разработени комплексни технически решения.

Изграждане и проектен мениджмънт

Филкаб Солар специализира своята дейност в изграждането на всякакви видове фотоволтаични (PV) инсталации – от многомегаватови наземни електроцентрали до малки off-grid и хибридни системи за автономно захранване. „Екипите на компанията ни се гордеят с успешно изградени обекти не само на територията на България, но и на Румъния, Македония, Гърция, Кипът и Турция. Общата мощност на реализираните съоръжения, в които сме участвали като главен изпълнител, надхвърля 40 MW“, споделиха от българската фирма.

Дистрибуция и доставка

За Филкаб Солар качеството е ключов фактор при изпълнението на всеки един проект. „Използваме оборудване на едни от най-реномираните европейски производители, което гарантира високи добиви на енергия и дълъг експлоатационен живот на инсталациите, които изграждаме“, коментираха от Филкаб Солар. Компанията е официален дистрибутор за България на Hanwha Q Cells – един от най-големите европейски производители на соларни клетки и модули. Представител е също и на световния лидер в изработването на соларни инвертори SMA Solar Technology. Фирмата разполага със значителни складови наличности от всички компоненти, нужни за изграждането на една PV система, включително модули, зарядни контролери, инвертори, кабели, акумулатори и мн.др. Това дава възможност на дружеството да изпълнява всякакви по вид поръчки в кратки срокове и на конкурентни цени.

Мониторинг и поддръжка

Предлаганият от Филкаб Солар пакет от услуги включва още дистанционен мониторинг, известяване, абонаментна периодична и аварийна поддръжка на фотоволтаични електроинсталации. Благодарение на това, компанията гарантира висока степен на непрекъсната работа и висок специфичен добив на своите системи.

„Решенията за дистанционен мониторинг, които внедряваме, осигуряват постоянно наблюдение и запис на работните параметри на фотоволтаичните паркове и предоставят актуална информация за състоянието на всеки един компонент. По този начин се постига максимална ефективност на централата и се намалява времето за откриване на евентуални повреди и за тяхното остраняване“, добавиха в заключение от Филкаб Солар.

Източник на снимковия материал: Филкаб Солар, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Филкаб Солар ООД
http://www.filkab.solar/bg/