Наградата на конкурса „Стартирай 4.0“, чийто основен организатор е Шнайдер Електрик България, придобива нови измерения

25.05.2021 г.4 мин.

На онлайн събитие на 27 май 2021 г. ще бъдат представени правилата на конкурса и наградите в него

Конкурсът „Стартирай 4.0“ има за цел да подпомогне българската индустриална общност по пътя към дигиталната трансформация на производството. Той се организира от Шнайдер Електрик България в сътрудничество с няколко световни производствени компании у нас. „Към големите награди в индустриалния конкурс „Стартирай 4.0“ се добавя и допълнителен награден фонд. Коника Минолта България се присъедини към организаторите, предоставяйки смарт видеорешението Mobotix за ефективно оползотворяване на наличното производствено оборудване чрез термален скрининг. Тази награда ще бъде спечелена от един кандидат, който не е отличен с някоя от основните големи награди“, информираха за Инженер.bg от Шнайдер Електрик България.

По време на специално онлайн събитие на 27 май от 11 часа, екипът на Шнайдер Електрик ще представи основните параметри и критерии за оценка в конкурса „Стартирай 4.0“. За първи път ще бъде дадена подробна информация и за архитектурата на голямата награда, която ще бъде спечелена от две предприятия. Тя включва приложенията Machine Advisor, Augmented Operator Advisor и Machine SCADA Expert на Schneider Electric. Те ще опростят работните процеси, ще дадат ценни данни за машините, с които се оперира в производството, и ще подобрят цялостния начин на работа. Решението на Коника Минолта, както и големите награди включват хардуера, софтуера и интеграцията, а отличените участници ще бъдат определени от вътрешно жури на компанията. 

„Чрез регистрация за присъствие на уебинара всеки ще може да разбере подробности за решенията и как те ще помогнат практически на неговата дейност. Кандидатстването за конкурса е максимално опростено и стандартно за всички участници, а екипът на Шнайдер Електрик ще предостави пълни консултации и ще осигури ментори за подготовката ѝ. Право на участие имат всички предприятия, които произвеждат продукти за крайно потребление на територията на България“, обясниха от Шнайдер Електрик България.

Конкурсът „Стартирай 4.0“ се осъществява в партньорство с Професионалната асоциация за роботизация и автоматизация (ПАРА), както и с участието на Либхер Хаусгерете Марица и Монделийз Интернешънъл, представен от Фабриката за шоколадови изделия „Своге“. Партньорите в инициативата вече излъчиха членове на журито. В неговия състав влизат: Йонко Чуклев, заместник-председател на УС на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA), инж. Димчо Мусев, главен енергетик и мениджър „Поддръжка“ в Либхер Хаусгерете Марица, инж. Мария Топчийска, управител на Умната фабрика на Шнайдер Електрик  в Пловдив, инж. Кирил Янев, „Надеждност на активите“ в Монделийз Интернешънъл, Фабрика за шоколадови изделия „Своге“, както и Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

„Участието в уебинара не е условие за подаване на регистрация в самия конкурс, но като организатори считаме, че ще е много полезно за всички кандидати. Такъв конкурс е първи по рода си у нас и сме уверени, че индустрията има нужда от повече инициативи, които стимулират инженерите и техните амбиции“, посочиха още от Шнайдер Електрик България. 

Пълните условия на конкурса „Стартирай  4.0“ са налични на уебстраницата на Шнайдер Електрик България. 

Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България

Тагове: Schneider Electric, дигитализация, Шнайдер Електрик България