Мегер България: Новият тестер BITE5 на Megger може да тества не само батерии, но и да измерва изходната мощност на соларни панели

23.06.2022 г.4 мин.

BITE5 е най-новият модел в продуктовата гама изделия за тестване на акумулаторни батерии BITE на Megger. „Уредът BITE5 е предназначен за тестване на оловно-киселинни батерии, Ni-Cd батерии, както и литиево-йонни батерии. Той може да измерва и записва заряда, импеданса и температурата на батерията. Записаните данни се преглеждат и проследяват върху сензорния екран на уреда с възможност за прехвърляне чрез USB или SD карта към софтуера Power DB, след което могат да се създадат персонализирани отчети и да се извърши автоматичен анализ“, информираха за Инженер.bg от Мегер България.

Тестерите могат да се използват не само за батерии. Те измерват и записват изходната мощност на фотоволтаични панели при групи от панели, както и да измерват и записват DC напрежения при обединяване на стрингове, да извършват измервания на входа и изхода на инвертори и др.

С помощта на BITE5 потребителите имат възможността да преглеждат промените в данните за всеки тест или за всяка клетка. Уредът позволява задаването на допустими граници, предупредителни сигнали за достигане и сигнали за отказ при определени стойности на напрежението и импеданса. Той записва пулсиращото напрежение, пулсиращия ток и тока на подзаряд, като записаните данни се прехвърлят чрез USB или SD карта към софтуера Power DB. Въз основа на тези данни се създават персонализирани отчети и автоматични анализи.

„BITE5 може да измерва импеданс на клетките до 200 VDC. Потребителите пестят време, като измерват цели групи от соларни клетки вместо отделни клетки, както и да тестват литиево-йонни батерии“, поясниха от Мегер България.

BITE5 поддържа също тестване за разряд на батериите. Той измерва напрежението и тока през целия цикъл на разреждане. Уредът може да измерва също импеданса и температурата през целия цикъл на разреждане, както и да записва напрежението, постоянния ток, импеданса и температурата на всяка клетка по време на целия тест за разряд на батериите. „Измерете средния импеданс в края на теста за въвеждане в експлоатация и го използвайте като гранична стойност за бъдещи тестове за импеданс. BITE5 Ви позволява да проследявате записаните данни върху сензорния екран и да преглеждате изменението им за всеки тест, както и разряда на всяка клетка. Прехвърлянето на записаните данни към софтуера Power DB се осъществява чрез USB или SD карта, след което е възможно да създадете персонализирани отчети“, добавиха още от Мегер България.

Технически специфики на новия тестер BITE5 на Megger:

  • Измерва импеданс на клетки до 200 V;
  • Поддържа тестване на разряда на батерията;
  • Поддържа измерване на оловно-киселинни, Ni-Cd и литиево-йонни батерии;
  • Измерва DC напрежение до 1000 V;
  • Измерва AC напрежение до 600 V;
  • Сензорен екран за настройка и проследяване на изменението в данните;
  • USB и micro SD карта;
  • Измерва променлив и постоянен ток.

Източник на снимковия материал: Мегер България, Megger

Тагове: Megger Group, енергетика, контролно-измервателна апаратура, Мегер България, тестова апаратура, фотоволтаичен панел

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мегер България ЕООД
www.megger.com