ЛД: Филтриращите елементи на Omega Air оптимизират разходите за електроенергия на компресорната Ви инсталация

10.06.2024 г.5 мин.

Със засмуквания външен въздух в компресорите неизбежно навлизат частици, водни пари, микроби и химически газове. След компресирането концентрацията на тези замърсители става по-голяма и води до по-сериозни поражения. „Качеството на сгъстения въздух е от съществено значение за всички съвременни производствени съоръжения. Филтрите за сгъстен въздух, често наричани линейни филтри, се използват за отстраняване на замърсителите от компресирания въздух. Чистият и сух въздух защитава системата за сгъстен въздух, намалява разходите за поддръжка и повишава качеството на крайния продукт. Видовете филтри варират в зависимост от приложението, нивото на налягане и вида на замърсителите“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска търговска и инженерингова фирма ЛД ООД, която предлага продуктовите решения на Omega Air на българския пазар.

Компанията ЛД ООД предлага висококачествени алтернативни елементи за повечето марки филтри за сгъстен въздух на пазара, които могат значително да намалят разходите за електроенергия. „Всеки пад на налягането от 0.3 bar води до над 3% по-голям разход на електроенергия от компресора“, поясниха от ЛД.

Алтернативни филтриращи елементи

Като производител и специалист в областта на филтриращото оборудване Omega Air предлага една от най-обширните гами резервни филтриращи елементи. Компанията разполага с онлайн инструмент за търсене на резервни филтриращи елементи чрез кръстосано съответствие. С помощта на този инструмент потребителите могат да намерят подходящия резервен филтриращ елемент за своя филтър.

„Филтриращите елементи на Omega Air са проектирани да съответстват на оригиналното оборудване на производителя. Ноу-хауто на компанията гарантира постигането на необходимото качество на сгъстения въздух. Предлаганите от словенския производител алтернативни резервни филтри отговарят на изискванията на ISO 8573-1 и са тествани от IUTA“, информираха от ЛД.

Въпреки факта, че някои размери или някои детайли са различни в сравнение с оригиналните части, резервните филтриращи елементи на Omega Air отговарят на оригиналните филтърни корпуси.

Пример за икономия на средства с използване на филтри за сгъстен въздух:

Конфигурация на оборудването:

  • Компресор: 22 kW;
  • Брой филтри: 3 бр. (един след друг);
  • Цена на електроенергията: 0.25 лв./kWh;
  • Работа на компресора: 24/7/365.

Изчисления:
      1.    Икономия на електроенергия за един филтър: 22 kW х 3% = 0.66 kW/h;
      2.    Икономия на електроенергия за три филтъра: 0.66 kW/h х 3 = 1.98 kW/h;
      3.    Икономия на електроенергия за година: 1.98 kW/h х 24 h/ден х 365 дни = 17 332.8 kWh;
      4.    Икономия на средства: 17 332.8 kWh х 0.25 лв./kWh = 4333.2 лв.

Защо да изберете ЛД ООД?

Алтернативните филтриращи елементи но Omega Air гарантират оптимална ефективност и дълготрайност на Вашата система.

Открийте гамата от резервни филтри на Omega Air от ЛД, за да оптимизирате Вашата система за сгъстен въздух и да осигурите максимална производителност на компресорното Ви оборудване. Ако не можете да намерите желания филтърен елемент, специалистите на ЛД са на Ваше разположение за допълнителна информация и консултация.

„Предлаганата от ЛД цена на филтриращи елементи от Omega Air е изключително конкурентна в сравнение с останалите производители, без компромис в качеството! Свържете се с нас още днес, за да оптимизираме Вашата система, като по този начин ще спестите значителни средства от разходите за електроенергия“, допълниха още специалистите от доказаната българска компания.

Източник на снимковия материал: ЛД, Omega Air

Тагове: Omega Air, електроенергия, инженеринг, компресорна техника, ЛД, почистване, производство, филтри

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЛД ООД
www.ld-gmbh.com