Индуматик: Специалистите от PNR Italia споделят пет съвета за поддръжка на индустриалните разпръскващи дюзи през зимата

25.02.2024 г.4 мин.

В промишлените условия, при които точността и ефективността са от съществено значение, техническата поддръжка на разпръскващите дюзи играе важна роля за осигуряване на оптимална производителност, особено през зимните месеци. През този сезон възникват специфични предизвикателства, като ниски температури, променлива влажност и потенциално заледяване, като всички те могат да нарушат функционалността на дюзите и в резултат на това да повлияят върху технологичните процеси. „Решаващата поддръжка на промишлените разпръскващи дюзи ще Ви осигури ефективен процес през зимата. Затова PNR Italia дава пет важни препоръки за осигуряване на надежден и непрекъснат технологичен процес“, коментираха от доказаната българска инженерингова и търговска компания Индуматик, която предлага дюзите и миещите глави на утвърдения италиански производител PNR у нас.

Първата причина, на която е добре да се обърне внимание при поддръжката на разпръскващите дюзи през зимата, е да се предотвратят щети, причинени от ниски температури. „Замръзналите вещества могат да запушат дюзите, нарушавайки равномерното разпределение на течността и намалявайки ефективността на процеса. Тези фактори не само влияят върху качеството на крайния продукт, но могат да доведат и до скъпоструващи престои и ремонти“, поясниха от Индуматик.

Основните причини за неизправно работещи дюзи през по-студените месеци са:

  1. Замръзване
  2. Обледеняване;
  3. Запушване;
  4. Намалено налягане;
  5. Повреди, причинени от замръзване;
  6. Промени във вискозитета на течността;
  7. Топлинни загуби.

Използвайки надеждни превантивни мерки, потребителите могат да подобрят работата на разпръскващите дюзи през зимните месеци, минимизирайки рисковете, свързани с ниските температури.

Топлоизолация

„Поставете изолационни материали около дюзите и тръбите, за да поддържате подходяща температура и да предотвратите замръзване“, съветват от PNR Italia.

Подгряване на тръбите и дюзите

„Използвайте локализирани нагревателни системи за дюзите, като например електрически нагреватели, нагреватели с горещ въздух или отоплителни системи с течност. Уверете се, че тръбите за подаване на течността са оборудвани с подгряващи системи, за да се предотврати замръзване и да се осигури непрекъснат поток“, заявяват специалистите от италианската компания.

Мониторинг на температурата

Инсталирането на температурни сензори, които да следят постоянно състоянието на течността, води до предотвратяване на замръзването.

Редовно техническо обслужване

Необходимо е да се извършва периодична поддръжка, за да се провери състоянието на дюзите, тръбите и отоплителните системи. Важно е да се сменят всички повредени или износени компоненти.

Усъвършенствана система за контрол

„Инвестицията в модерни системи за контрол, които регулират температурата и налягането според условията на околната среда, се отплаща“, категорични са от фирма Индуматик.

„Не подценявайте поддръжката на промишлените разпръскващи дюзи през зимните месеци и въведете тези препоръчителни практики, за да се осигури ефективна работа на технологичните системи“, допълниха още специалистите на българското дружество.

Източник на снимковия материал: Индуматик, PNR

Тагове: PNR, дюза, Индуматик, индустрия, производство, техническа поддръжка

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Индуматик ООД
www.indumatic.com