Ем Джи Про: Ново поколение мрежови анализатори MPR на Entes – мощен инструмент за по-висока енергийна ефективност

26.10.2020 г.5 мин.

Entes е европейска технологична компания, която работи в областта на управлението на качеството и ефективността на енергията. „Тя предлага надеждни решения, които отговарят максимално на специалните изисквания на клиентите. Продуктите на Entes намират широко приложение във всички области, в които качественото и количествено управление на енергията и ефективното ѝ използване е главен приоритет с цел намаляване на производствените разходи и въздействието върху околната среда“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ем Джи Про, която предлагат решенията на Entes в България.

Серия MPR-1 – анализатори на електрозахранването/преобразуватели

Серията енергийни анализатори MPR-1 за DIN шина са проектирани за измерване на електрическите параметри на машини и наземни панели. Изпълнението е без екран и представлява рентабилно измервателно решение при инсталиран софтуер за енергиен мониторинг.

Серия MPR-2 – ново поколение мрежови анализатори

Мрежовите анализатори от тип MPR-2 за DIN шина са проектирани за подробно измерване и анализ на електрически параметри. Мониторингът в реално време се осъществява върху голям графичен дисплей.

Благодарение на комуникационните характеристики на устройствата, измерените енергийни показатели могат да бъдат наблюдавани от централен мониторингов пункт.

„Анализаторите от сериите MPR-1 и MPR-2 регистрират работното състояние на полеви устройства с цифрови входове и изходи, като по този начин осигуряват контрол и управление на различни устройства (прекъсвачи, превключватели, контакти и т.н.). Мониторингът в реално време дава информация за направените производствени разходи. Чрез измерваните показатели се установява времето на експлоатация и общите енергийни разходи за произведената продукция“, поясниха от MG Pro.

Серия MPR-3 Mini – мини мрежови анализатори от ново поколение

Мини мрежовите анализатори от серията MPR-3 Mini са разработени за електрически панели, при които инсталационното пространство е ограничено. Те представляват компактно решение за подробно измерване и анализ на електрически параметри. Със своите габаритни размери от 72x72x50 mm те заемат малко място върху ракове и панели и намират приложение при инсталиране на UPS устройства, контролни пултове на машини, контролни центрове, помещения за IT системи и оборудване. Устройствата от серията MPR-3 регистрират работния статус на полеви устройства с цифрови входове и изходи, като осигуряват управление на прекъсвачи, превключватели, контакти и др.

Серия MPR-4 – мрежови анализатори от ново поколение

Мрежовите анализатори от серията MPR-4 са компактни решения с размери 96x9x45 mm, които са предназначени за подробно измерване и анализ на електрически параметри. Те се отличават с широк диапазон на експлоатационното напрежение в границите от 45 до 300 V AC/DC.

Устройства с вътрешна памет до 16 MB дават възможност за реализацията на широка гама от I/O решения, благодарение на модулната си структура, която позволява изпълнения, съответстващи на изискванията на потребителите в различни области на приложение. Мрежовите анализатори от серията осигуряват надеждно регистриране на електрическите параметри и контрол върху полевите устройства.

Мониторингът в реално време се осъществява върху голям LCD екран. Благодарение на комуникационните характеристики на устройствата от сериите MPR-3 и MPR-4, измерените енергийни показатели могат да бъдат наблюдавани от общ център за мониторинг.

„Използвайки множеството параметри, които се измерват от MPR устройствата, потребителите разполагат с необходимите им инструменти да повишат енергийната си ефективност. Благодарение на различните възможности за комуникация, анализаторите дават възможност и за проверка на входовете и изходите на устройствата при персонализиране посредством софтуера Entbus или Energy Doctor“, заявиха в заключение от инженеринговата компания Ем Джи Про.

Източник на снимковия материал: Ем Джи Про, Entes, pixabay.com

Тагове: Entes, Ем Джи Про / MG Pro, енергетика, мрежови анализатори

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ем Джи Про ЕООД
http://mgpro.bg/