Джанмарко Спациани от АББ България – клон Раковски: „Решенията на ABB правят света по-добър“

10.06.2021 г.4 мин.

Що за човек е този, който не прави света по-добър?“ – този цитат от филма „Небесно царство“ вдъхновява Джанмарко Спациани, директор производство ЕЕРР, АББ България – клон Раковски, с когото ни запознава вторият епизод от видео поредицата „Лидерите на АББ България“. Какво е необходимо за адекватното развитие на служителите спрямо нуждите на бизнеса и кои са основните принципи, от които се ръководи г-н Спациани в своята дейност, вижте в следващите редове...

Решения в името на един по-добър свят

„Ако погледнем към АBB и нейните продукти и помислим за решенията за електрозахранване и електрообзавеждане, знаем, че те се използват в болници, къщи, в индустрията, в комуналните услуги, така че те на практика правят света по-добър“, коментира г-н Спациани.

Инициативи за служителите, с които се гордее

Три неосновни бизнес инициативи, които обаче подкрепят основния бизнес, посочва в представянето си г-н Спациани. Първата от тях е допълнителното здравно осигуряване за всички служители в клон Раковски, за да могат в настоящите условия те се чувстват комфортно и да бъдат защитени. Втората са картите за спорт, които мотивират хората да бъдат здрави и да поддържат добра физическа форма. Третата инициатива представлява томбола, в която се включва целият екип. Наградата от нея е разходка през уикенда с електромобил на ABB.

Развитие на служителите според нуждите на бизнеса

„За мен е изключително важно не само да анализираме хората, за да разберем кои са областите за усъвършенстване и компетенциите, които трябва да развият, но е важно да стимулираме хората да правят самоанализ. Вярвам, че най-лесният начин за това е обучението в работна среда. Смятам, че всеки старши мениджър трябва да обучава и наставлява служителите си. За мен също е важно да разбирам как мисли младото поколение и какви са новите тенденции“, категоричен е г-н Спациани.

Три ключови принципа, от които се ръководи

Първият от тях гласи, че трябва да се учим всеки ден и от всички, както и да се научим да филтрираме положителното и да отхвърляме отрицателното. Вторият принцип е свързан с това винаги да търсим нови предизвикателства. Да поемаме нови отговорности на по-високо ниво и да бъдем готови да ги приемем, за да можем да се развиваме професионално. Третият принцип е насочен към това винаги да бъдем в услуга на компанията и екипа, но и да имаме очаквания да получим същото в замяна от тях. Защото според г-н Спациани именно това ще помогне по-лесно да постигаме целите си и да създаваме стойност за екипа и компанията.

 

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB, стоп кадър от видео „Лидерите на АББ България“, еп. 2 

Тагове: ABB, АББ България, електрозахранване, електромобилност

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АББ България ЕООД
www.abb.bg