Yokogawa: Ранното откриване на повреди и пожари с DTSX1 е ключ към недопускане на аварии

14.03.2019 г.6 мин.

Японската компания Yokogawa Electric Corporation обяви дебюта на най-новата си разработка – оптичен топлинен детектор DTSX1 от новия бранд полеви инструменти OpreX. „Поддръжката се превръща във все по-належаща задача, тъй като съоръженията остаряват, а навсякъде се чувства остър недостиг от квалифициран персонал за управление на безопасността. Използвайки способностите на DTSX1 и благодарение на своите интегрируеми системи за управление на производството, системи за мониторинг на безопасността и системи за събиране и управление на данни, Yokogawa създаде решение, което намалява риска от пожар и помага на потребителите да експлоатират съоръженията си безопасно“, съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България.Поради остарялото оборудване и проблемите с недостига на работна ръка при управлението на безопасността, рискът от пожар винаги е причина за безпокойство при индустриалните съоръжения. „Това води до все по-голяма необходимост от внедряване на решения за пожароизвестяване. Със своята способност да измерват разпределението на температурата и да установяват аномалии по цялата дължина на оптичния кабел, оптичните детектори за топлинна енергия са обещаващо решение на подобни проблеми и устройствата от този тип все по-често са прилагани за температурен мониторинг“, поясниха от Йокогава България.


Разположеният в отделен корпус топлинен детектор DTSX1 е подходящ за използване с оптичните кабели, определени от Yokogawa. Той е рентабилно и лесно за инсталиране решение от тип „всичко в едно“, предназначено за мониторинг на инсталациите и за пожароизвестяване. Очаква се, че това решение ще спомогне за навременното идентифициране на проблемите с поддръжката и по този начин ще увеличи времето на безотказна работа на съоръженията и ще намали експлоатационните разходи.


През 2011 г. и 2014 г. Yokogawa обяви пазарния дебют на оптичните температурни сензори DTSX200 и DTSX3000 за откриване на анормално повишаване на температурата във въглищния прах и дървесния чипс на конвейерните линии, както и за мониторинг на температурата в нестандартни петролни и газови сондажи, откриване на течове на високо- и нискотемпературни течности и газове в тръбопроводи или резервоари. „В отговор на нарастващото търсене на решения за поддръжка на съоръженията, които могат да предотвратят инциденти, причинени от термични повреди, както и необходимостта от спазване на стандартите за пожароизвестяване, Yokogawa разработи DTSX1. Това лесно за монтиране решение е специално проектирано за температурен мониторинг и пожароизвестяване“, допълниха специалистите на Yokogawa в България.


Характеристики на оптичен топлинен детектор DTSX1


Рентабилно и лесно за инсталиране решение от тип „всичко в едно“


Всички компоненти на DTSX1, включително удобният дисплей, изходните релейни вериги, алармените схеми и другите елементи, необходими за топлинна детекция, са позиционирани в отделен корпус с размери 50 cm (Ш) х 50 cm (В) х 25 cm (Д). Подходящ за използване с оптични кабели, специфицирани от Yokogawa, и проектиран специално за използване при мониторинг на инсталации и пожароизвестяване, DTSX1 е лесен за инсталиране, монтира се за по-кратко време и струва по-малко от обикновен температурен датчик с оптично влакно.


Възможност за измерване на данни от 4 кабела с дължина до 16 километра


DTSX1 може да получава данни за температурата от направени измервания на до 4 оптични кабела, всеки от които с дължина до 16 km. „По отношение на броя канали и общото разстояние за измерване, DTSX1 превъзхожда всички оптични топлинни детектори, които се предлагат в момента на пазара. Броят на каналите може да бъде настроен на 1, 2 или 4, а разстоянието за измерване - да бъде зададено на 2, 4, 6, 8, 10 или 16 km”, категорични са от Йокогава България.


Готови за използване GA10 шаблони за мониторинг на състоянието


Шаблоните са разработени специално за софтуера за регистриране на данни GA10 на Yokogawa, който улеснява визуализирането на данните от DTSX1. Прозорците за мониторинг на всеки тип приложение позволяват бързо откриване и локализиране на повредите.

 

Области на приложение на детекторите:

  •  - Пожароизвестяване върху конвейери за въглища в топлоелектрическите централи и дробилни съоръжения;

  •  - Мониторинг на анормално повишаване на температурата в шкафовете на захранващите кабели;

  •  - Пожароизвестяване в сервизни тунели;

  •  - Мониторинг на пещи в железодобивната, стоманодобивната и химическата промишленост;

  •  - Пожароизвестяване в транспортни тунели и други инфраструктурни съоръжения.

 

Повече информация за Йокогава България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Йокогава България, Yokogawa

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Йокогава - Клон България
https://www.yokogawa.com/eu/