DTS – „Цифрови преносни системи“: По-голяма скорост и мощност на комутационното оборудване с контролери ATyS C на Socomec

16.12.2020 г.7 мин.

Утвърдената френска компания Socomec, доказан експерт в решенията за управление на електрозахранване, допълни портфолиото си от контролери с новите модели ATyS C55/65, които са проектирани за защита на критични товари, включително аварийни системи, медицинска апаратура, сървърни помещения и производствени линии. Те осигуряват безопасно управление и превключване между енергозахранващите източници. „Новите ATyS контролери са проектирани за лесна употреба, като предоставят тройна гаранция за непрекъснато захранване, опционален вход за 24 V DC захранване и захранване от източници 1 и 2, на базата на сензорни сигнали. Дори ако всички енергийни източници откажат, контролерът (C65) ще функционира още 30 s чрез вградено енергийно резервиране, като поддържа комуникациите и работата“, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

ATS контролери на Socomec осигуряват ясна картина за състоянието на инсталацията само с едно натискане на бутон, без значение каква е ситуацията. Реализира се чрез ясни информационни панели за управление. Освен данните за енергийния източник и позицията на превключвателя, възможно е и директно наблюдение на натоварването. Цялата информация, свързана с управлението на източника и натоварването, се поддържа централизирано, включително измерването на тока и мощността, както и консумацията на енергия от всеки източник. В допълнение към класическото измерване, тези нови контролери предоставят специфични функции като интелигентно разпределение на товара (C65), графики и аларми за направените измервания.

Защо е нужна комутационна апаратура за превключване TSE (Transfer Switching Equipment)? Какви са ползите за електрическата инсталация от такъв тип контролери?

Прекъсвания в електрозахранването могат да възникнат, дори в най-надеждните мрежи. Това води след себе си до големи загуби и огромни смущения в критични приложения. Най-новите попълнения в продуктовата гама ATS контролери на Socomec безопасно управляват всякакъв вид превключване (RTSE) на товарите от нестабилни или неналични енергийни източници към алтернативен източник.

„От 1922 г. досега Socomec e проектирала и произвела 5 поколения комутационни превключватели, като непрекъснато разработва следващо поколение на технологията. Философията на новите контролери C55/C65 е да улесни в максимална степен експлоатацията на съоръженията. Новите контролери са проектирани и усъвършенствани в посока ергономичност и интуитивност, осигурявайки ясна навигация, съчетана с бърза и асистирана конфигурация“, коментираха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

Гъвкаво решение, което надхвърля всички очаквания

Контролерите ATS включват екран с висока разделителна способност 350×160 пиксела, който предоставя информация за ключовите параметри чрез ясна и контрастна картина. Информационните панели позволяват на потребителя достъп до всички основни данни с едно натискане на бутон. HMI интерфейсът е ясно определен чрез специални бутони, LED индикатори и изскачащи съобщения, улеснявайки по този начин работата на всички потребители. Освен товал менютата, алармите и таймерите са достъпни на девет езика, което прави системата достъпна за всички.

ATyS C55 и C65 са изключително гъвкави контролери и работят с всички видове технологии: контакторна (CC), комутаторна (PC) или с автоматични изключватели (CB). Проектирани да се използват с всички видове автоматични изключватели MCCB и ACB, устройствата позволяват конфигурация на всички параметри директно от предния панел.

„Контролерите ATS са с най-високо качество, дизайн и функционалност. Предоставят се със сертификати за окончателно тестване от независима лаборатория, специализирана в тестването на оборудване и устройства ниско напрежение“, добавиха още от DTS – „Цифрови преносни системи“.

Проектирани да отговарят и надхвърлят изискванията и най-строгите световни стандарти за безопасност на продуктите, контролерите ATyS C55 и C65 гарантират безопасно превключване към алтернативни източници на захранване, дори в среда с най-сурови вътрешни и външни експлоатационни условия. Контролерите ATyS C55/C65 ATS отговарят на изискванията на IEC 61010-2-201 и с IEC 60947-6-1.

ATyS C55/65 са проектирани да отговарят също на изискванията на стандартите за монтаж IEC 60364, NFPA 70 и NFPA 110. Специфичното изпълнение C66 ще бъде налично и сертифицирано съгласно изискванията на UL 1008 и UL 61010. Контролерите са подходящи за вътрешни и външни приложения в температурния диапазон от -30 °C до +70 °C. Те са със степен на защита срещу проникване на вода IP 65 и UV защита, съгласно NEMA 3R12. Контролерите ATS са подходящи за монтаж в главното разпределително табло с категория за пренапрежение OVC III.

Измерване и мониторинг

Контролерът ATyS C65 е напълно съвместим със системата за енергиен мониторинг DIRIS Digiware на Socomec. Така отпада необходимостта от добавяне на модули за напрежение, тъй като контролерът може да ги замени като част от системата Digiware, осигурявайки мониторинг на напреженията на двата източника на система само с един продукт.

„Цялата информация се следи централно чрез шлюза DIRIS Digiware M-70 (DIN шина) или D-70 (дистанционен сигнален дисплей), който е с интегриран уебсървър и Modbus TCP, SNMP или BACnet протоколи за комуникация със софтуера за управление на съоръжението“, добавиха в заключение от доказаната българска инженерингова и търговска компания.

Източник на снимковия материал: DTS – „Цифрови преносни системи“, Socomec

Тагове: DTS – „Цифрови Преносни Системи”, Socomec, електрозахранване, комутационна апаратура, контролери

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

DTS – Цифрови Преносни Системи ООД
http://www.dts-ups.com/