CPS България: HiRef оборудва с иновативни чилъри сървърното помещение на метрополитена в Копенхаген

16.04.2021 г.3 мин.

Доказаната италианска компания HiRef, специализирана в развоя и производството на решения за прецизна и индустриална климатизация, в сътрудничество със своя дистрибутор Unicool, достави 4 водни чилъра с въздушно охлаждане от серията CDA за сървърното помещение на метрополитена в Копенхаген. „Блоковете, които се състоят от независими хладилни контури с модулиращи компресори, достигат обща охлаждаща мощност от 500 kW. Функционирането им се базира на система с транскритичен хладилен цикъл, използващ естествен хладилен агент CO2 (R744). По този начин с работата си те оказват минимално въздействие върху околната среда“, информираха за Инженер.bg от водещата българска компания Кулинг Пауър Сълюшънс (CPS България), която предлага решенията за прецизна и индустриална климатизация на HiRef у нас.

Компанията HiRef е отговорила на нуждите на крайния клиент, като е разработила персонализирано решение. Четирите блока – един CDA 91 FL и три CDA 191 FL, които са заменили остарелите машини, са разположени в обекти със значителни архитектурни ограничения по отношение на инсталацията. Енергийната ефективност на съоръжението е друг важен аспект. Иновативната система за оптимизиране налягането за газовия охладител, която е патентована от HiRef, увеличава производителността за всяко работно състояние.

По проекта съвместно са работили направлението за научноизследователска и развойна дейност на HiRef и дъщерното дружество на компанията Tecno Refrigeration, което е център за практически изследвания на CO2. Проведени са и заводски изпитания пред клиента в завода на HiRef в Трибано, Италия, и е осигурено техническо обучение на персонала, отговарящ за инсталацията.

„Чилърите CDA са нова серия в портфолиото на HiRef. Те са предназначени за прецизна климатизация на IT оборудване и се отличават с висока степен на енергийна ефективност и екологичност. Чилърите CDA имат ниска степен на въздействие върху околната среда, тъй като използват CO2 в качеството на хладилен агент (R744), чийто коефициент GWP е единица“, поясниха от смятат от CPS България.

Източник на снимковия материал: CPS България, HiRef, Copenhagen Metro 

Тагове: CPS България, енергетика, транспортна индустрия, чилъри

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Кулинг Пауър Сълюшънс ЕООД / CPS България
https://cpsbulgaria.com/