Atlas Copco представя новите ротационни винтови компресори G 2-7 на Atlas Copco – ефективни, тихи и екологични

19.04.2021 г.5 мин.

Моделите от новата серия G 2-7 са най-малките ротационни винтови компресори в обширното портфолио на европейския технологичен лидер Atlas Copco. „Те с основание могат да се разглеждат като отлично решение за развиващи се малки компании, сервизи и производствени процеси с непостоянна нужда от сгъстен въздух. Серията компресори G 2-7 се предлага с високоефективен електродвигател, иновативен винтов елемент и контролер Elektronikon Base. Машините са изключително ефективни, лесни за използване и с ниски нива на шум, което позволява разполагането им близо до работните места на персонала“, съобщиха за Иженер.bg от Атлас Копко България.

Въпреки малките си размери, компресорите от серията G 2-7 предлагат редица предимства както в сравнение с конкурентни изделия, така и спрямо буталните компресори. Благодарение на високоефективния електродвигател IE3 и на новия патентован винтов елемент, моделите от серията G 2-7 осигуряват висока ефективност, като намаляват не само експлоатационните разходи, но и емисиите на парникови газове.

„Компресорите от серията G 2-7 са високонадеждни и могат да произвеждат висококачествен сгъстен въздух денонощно, дори в тежки експлоатационни условия с температура на околната среда до 46 °С. Тъй като компресорите са проектирани с ротационна винтова технология, те работят без честите периоди на охлаждане, характерни за буталните компресори“, допълниха от Атлас Копко България.

Друго предимство на новите компресори е, че са изключително тихи. С нива на шум около 61 dB, компресорите G 2-7 дават възможност да бъдат монтирани в близост до работните места без е необходимо да бъдат предприети допълнителни мерки за намаляване на шума или да се обособи отделно компресорно помещение. Благодарение на ниското съдържание на маслени частици в компресирания по-малки от 5 ppm в компресирания въздух, оборудването надолу по веригата и крайният продукт са защитени от замърсяване с масло.

„Новите компресори G 2-7 осигуряват всички предимства, които нашите професионални клиенти изискват. Както вече споменахме те са тихи, надеждни, ефективни и лесни за използване. Бяхме наясно, че най-големият конкурент на G 2-7 ще бъде изключително популярният модел GX, който е предшественик на G 2-7. Мога да кажа обаче само едно, ако сте доволни от компресорите GX, моделите G 2-7 ще ви впечатлят“, коментира г-н Ян Вансвеевелт, продуктов мениджър в подразделението „Индустриален въздух“ на Atlas Copco.

Контролерът Elektronikon Base, с който да решени конструктивно компресорите G 2-7, съдейства за лесната експлоатация и надеждният мониторинг на машините. Светлинните сервизни индикатори и други визуални предупреждения гарантират, че потребителят спазва препоръчания график за техническо обслужване, както и че откриването на потенциални проблеми е своевременно.

Компресорите G 2-7 се предлагат в две различни версии – с работно налягане от 8 bar и 10 bar, за да отговорят на нуждите на различните потребители. Клиентите могат също да избират между изпълнения за подов монтаж и модели, предназначени за монтаж върху резервоари. Освен това, е разработена и версия с напълно интегриран хладилен изсушител за генериране на сух, качествен въздух, който защитава оборудването надолу по веригата и крайния продукт.

„Серията ротационни винтови компресори G 2-7 замества съществуващата серия GX 2-7 и вече е налична в цял свят, включително и в България“, заявиха в заключение от Атлас Копко България.

Източник на снимковия материал: Атлас Копко България, Atlas Copco

Тагове: Atlas Copco, Атлас Копко България, енергетика, компресорна техника

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Атлас Копко България ЕООД
http://www.atlascopco.bg/bg-bg