ЧЕЗ инвестира в пълна подмяна на разпределителната уредба 110 kV в подстанция Витоша в столицата

03.10.2018 г.4 мин.

В разгара на есента усилията на ЧЕЗ Разпределение България са насочени към подобряване на електрическата мрежа в няколко квартала  на София и част от центъра на столицата. „Инвестицията от 2.4 млн.лв. ще ни позволи да извършим пълна подмяна на разпределителната уредба 110 kV в подстанция Витоша”, съобщиха за Инженер.bg от електроразпределителната компания. С инсталирането на новото съоръжение ЧЕЗ Разпределение ще повиши  сигурността на електроподаването за около 40 000 домакинства, бизнес клиенти и институции  в София.Преустройството в електроразпределителната подстанция трябва да завърши до края на октомври и ще се отрази положително на потребителите на услугите на ЧЕЗ в кварталите Иван Вазов, Хиподрума, Красно село, Южен парк, Крива река, Стрелбище и Гоце Делчев. Обновяването  в електрозахранването и подобряването на неговата сигурност ще покрие и част от централната градска част, където се намират важни институции, както и Медицинска академия.


„Новата уредба за подстанция Витоша е произведена специално за ЧЕЗ Разпределение България по модерна технология и ще осигури много по-добро управление на мрежата 110 kV в София”, информираха от дружеството. В момента се подменя 110 kV кабел Драгалевци“ по друг мащабен проект на ЧЕЗ Разпределение, който ще бъде включен в разпределителната уредба за подстанция Витоша.


„Ние ще реконструираме частично и втората връзка на уредбата. Това ще позволи уредбата в подстанцията да бъде захранвана от двете страни чрез сухи кабели, което е едно много по-сигурно решение за електрозахранването в столицата”, уточниха от електроразпределителната компания.


През цялото време на изпълнение на проекта, дружеството ще осигурява алтернативно захранване на подстанция Витоша, посредством връзки средно напрежение.

 

Следете актуални свободни работни позиции в ЧЕЗ в микросайта на компанията


Важната част от стратегията на ЧЕЗ е да бъде социално отговорна компания за обществото и за своите служители. Дружеството полага максимални усилия да инвестира в здравето, спорта, обучението, професионалното и кариерното израстване на работещите в него.


„Стремим се да обвързваме резултатите във фирмата с развитието ѝ в полза на служителите ни”,  споделиха от дружеството. Вследствие на своята политика, ЧЕЗ Разпределение България е отличена с Национален златен приз „Човешки ресурси 2014“ в категория „Мениджър Човешки ресурси“ и в категория „Млад мениджър”. Дружеството печели и първите места за 2011 г., 2013 г. и 2014 г. в категорията „Инвеститор в Човешкия капитал“ на Българския форум на бизнес лидерите.


Повече информация за ЧЕЗ България ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! 


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: ЧЕЗ Разпределение България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/