ЧЕЗ България е сред най-значимите дарители на SOS Детски селища за 2018 г. Вижте как „Бизнесът помага“

15.02.2019 г.4 мин.

Устойчив бизнес? Не е ли това само понятие, лишено от смисъл, ако не оказва пряко влияние върху обществото? И не е ли задължение на всеки, успял да изгради работещ и надежден бизнес модел, да протегне ръка със същия ентусиазъм към онези, които имат нужда от помощ? Ние, в Инженер.bg вярваме, че светът на индустрията и икономиката като цяло е неделима част от общността и опора в ежедневието ни. Уверени сме, че бизнесът носи своето добро сърце, затова с гордост обявяваме най-новата рубрика в нашето приложение Борса.bg – „Бизнесът помага“. Главният герой в първата история, която избрахме да ви разкажем, е ЧЕЗ България, отличена в категория „Най-значими корпоративни партньори на SOS Детски селища България за 2018 г.“ на годишните награди „Едно семейство“.През 2018 г. българското дружество на чешкия енергиен гигант CEZ дари на SOS Детски селища България 10 000 лв. за покриване на сметките за електричество. Жестът позиционира компанията като бронзов партньор на организацията с идеална цел, а специалния приз бе връчен на ЧЕЗ България по време на официална церемония, провела се на12 февруари 2019 г. във Военния клуб в София.


„Радвам се, че това партньорство се превърна в традиция. За ЧЕЗ грижата за младите хора е от първостепенно значение, защото те са бъдещето на страната. Гордеем се, че можем да подарим на децата в нужда уют и светли домове“, заяви г-н Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България по повод отличието.


Подкрепата, която ЧЕЗ оказва на организацията, продължава вече три години, но съвсем не е единствената инициатива в полза на обществеността, която компанията поддържа. Дългосрочната социална политика на дружеството включва редица спонсорства, дарения и доброволчески труд в полза на младите хора на България.


Компанията е сред първите, които се включиха в дуалната форма на обучение по електротехника у нас, а в момента тече конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, чиято цел е да подпомогне най-талантливите зрелостници от професионалните гимназии в Западна България.


Подобни дългосрочни социалноотговорни партньорства са не просто добра корпоративна политика – те могат да се окажат искрата в нечие сърце, да дадат шанс на следващия велик талант на България, да спасят живот. А кои са бизнес героите у нас, четете в „Бизнесът помага“ в Борса.bg.


Повече информация за ЧЕЗ България ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/