Пау Соланс от Termogamma Energy Solutions: „Най-важното за нас са доволните клиенти в дългосрочен план“

08.06.2018 г.8 мин.


КуатроДжи ЕООД е водеща компания, част от групата на италианския лидер в производството на енергийни системи и цялостни енергийни решения Termogamma. Подробности за международната група и нейната структура, за продуктите, техните конкурентни предимства и приложенията, които намират те в глобален мащаб, както и за някои от по-големите проекти на компанията, пред Инженер.bg разказа д-р Пау Соланс (Pau Solans), директор „Международно бизнес развитие“ в Termogamma Energy Solutions, Швейцария.


 

Г-н Соланс, моля, разкажете за читателите на Инженер.bg повече за вашата компания и за нейната структура.

 

Termogamma е италианска компания с над тридесетгодишен опит в енергийния сектор. Днес тя вече се е разраснала до международна група от производствени и търговски фирми, чиято глобална дейност се управлява от централата в Швейцария – Termogamma Energy Solutions. Разполагаме с две производствени звена в Италия – едно край Милано и друго близо до Венеция. Клонът тук в София – КуатроДжи, отговаря за пазарите в цяла Югоизточна Европа, както и за страните от Близкия Изток.

 

Обяснете по-подробно за гамата продукти, системи и решения, които Termogamma предлага на пазара и за приложенията, които те намират?

 

Termogamma произвежда високоефективни енергийни системи и високотехнологични продукти с фокус върху опазването на околната среда. Това, което се опитваме да постигнем ние чрез нашите решения, е да осигурим на клиентите ни по целия свят както икономии на енергия и средства, така и редуциране емисиите от парникови газове.

 

Продуктовото портфолио на компанията включва системи за когенерация и тригенерация, високоефективно отопление и охлаждане чрез иновативни технологии, текстилни и метални въздуховоди за ефективно разпределение на температурата и повишаване качеството на въздуха, промишлени системи за замразяване и охлаждане, чисти стаи и др. Сред най-новите предложения на групата са иновативната ко- и тригенерационна система REC+, хибридната система за отопление и охлаждане Hy-REC и промишлената охлаждаща система, работеща на принципа на свободното охлаждане – Free Cooling Chiller Plant (FCCP), биогазовите инсталации BIOMAX, кактои системите за оползотворяване на отпадна топлина от генератори KitCOG и от производствени процеси SavER.

 

Нашите системи и решения намират широко приложение както в различни индустриални области, така и са особено подходящи за големи обществени и жилищни обекти.

 

Какви са конкурентите предимства на системите на Termogamma пред останалите аналогични решения на пазара?

 

Едно от основните предимства на Termogamma, без значение, че оперира като група компании, е че притежаваме гъвкавостта на малка фирма, т.е. способността всяка една система да бъде адаптирана към нуждите на клиента, а не клиентът да се адаптира към системата. А това е много важно за постигането на истинска енергийна ефективност.


Също така, благодарение на специално разработената конструкция от типа „plug & play“, Termogamma е сред лидерите в Италия в производството на решения, които се изнасят по целия свят. Приносът на компанията в решаването на проблема „енергия и околна среда“ се доказва от сертифицираната работа на нашите когенерационни системи. Производството на полезна енергия от изгарянето на природен газ в системите на Termogamma е измерено между 80 и 85%, в сравнение с 46% при традиционното производство на електроенергия, при което в околната среда се освобождава енергия под формата на отпадна топлина.


И още, когенерационните системи на Termogamma гарантират много висок стандарт на качество при производството на енергия. В процеса се предотвратяват падове на напрежение и се гарантира сигурност и непрекъснатост на подаването на електрическа и топлинна енергия, но преди всичко се генерират значителни икономии.

 

Как тези системи се приемат в европейските държави?


Когенерацията, според европейските норми, се счита за една от технологиите с много голям потенциал по отношение на енергийната ефективност, благодарение на своите качества. В Европейска директива от 2012 е написано черно на бяло, че когенерационните системи са едни от най-добрите енергийно-ефективни решения, налични на пазара. Те могат да бъдат както с индустриално приложение, така и да се използват за битови нужди.

 

Разкажете ни за някои от вашите най-мащабни проекти.


Един от нашите последно реализирани проекти е внедряването на интегрирано решение, включващо когенерационна система и охлаждаща система със свободно охлаждане (FCCP) на Termogamma в завод на фармацевтичната компанияGuna S.p.a.в Милано.

 

В продължение на година обсъждахме техните нужди, съобразихме се с техните изисквания, докато разработим когенерационна система с параметри и функционалност, които най-точно да паснат с техните виждания и дейност, а именно – производството на хомеопатични продукти. Още в този начален етап разработихме и бизнес план, който да даде ясна представа на Guna какво могат да очакват като енергийни и финансови икономии. След цялостното одобрение на проекта преминахме през всички бюрократични процедури и инсталирахме системата.

 

В последствие се оказа, че компанията спестява 30% повече енергия и средства от предвидените от нас в бизнес плана. В резултат последва и друг радостен факт: фармацевтичното дружество направи друга поръчка от нас за втора система, но този път не за генерационна, а за промишлена охлаждаща инсталация, работеща на принципа на свободното охлаждане Free Cooling Chiller Plant (FCCP), която интегрирахме към вече съществуващата система.

 

Така че категорично мога да заявя, че този случай не е прецедент, а обикновено клиентите виждат положителните резултати, остават доволни и се връщат отново при нас не само за втора, а понякога и за трета система.

 

И накрая, каква е търговската философия на компанията?


В основата на нашата философия стои правилото не просто да продадем някаква система на клиента, но още от самото начало да анализираме и да преценим най-добре неговите нужди и заедно да намерим решението, от което се нуждае, като му окажем пълно професионално предпродажбено и следпродажбено обслужване. За нас наистина е важно да успеем да се стиковаме с него и виждайки резултатите, той да остане щастлив и доволен от своя избор.

 

Повече информация за КуатроДжи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

КуатроДжи ЕООД
http://quattrogi.eu